Naar boven

Thuisbioscoopgeluid in een smaakvol jasje

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Langzamerhand worden de dagen weer wat korter en nadert het koudere herfstseizoen. Niets fijner dan met een blockbuster van een film op de bank te kruipen. Dat moet natuurlijk wel in de best beschikbare kwaliteit. Naast het beeld van een HD-televisie is het geluid ook niet geheel onbelangrijk. Gelukkig komt de Samsung HW-F550 dan goed van pas. Deze maand lichten we ‘m uit in het audioproduct van de maand.

Alles in één

Nog niet zo heel lang geleden introduceerde Samsung hun nieuwste lijn home cinemaproducten, waaronder een aantal chique alles-in-één-speakers die een waar bioscoopgeluid zouden produceren. Natuurlijk waren we wel zo benieuwd hoe het dan zat met de geluidskwaliteit, het gebruiksgemak en de opties van deze soundbars. Wij testten de Samsung HW-F550, het middenmodel uit de productlijn welke bestaat uit de HW-F355 en de HW-F750.

Uitpakken en plaatsen

De HW-F550 soundbar is met zijn afmetingen vrij groot; naast de hoofdunit wordt er namelijk ook een draadloze subwoofer bijgeleverd. Zoals met de meeste subwoofers zijn dit niet de lichtste jongens. De subwoofer kun je het beste een beetje verdekt opstellen, omdat-ie vooral voor de lage tonen zorgt. Achterin de kamer of in een hoek is een prima plek, akoestisch gezien ook dik in orde. Mocht je een Samsung televisie hebben dan weet de soundbar zich naadloos te verbinden gezien de functies en koppelingen die erop zitten vanuit Samsung. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat-ie niet met andere merken werkt uiteraard. Aansluiten gaat via de HDMI-kabel, zo gepiept. Deze wordt overigens niet meegeleverd, dus schaf er wel eentje bij aan, mocht je geen meer hebben liggen.

Geluid

Eenmaal geïnstalleerd kijken we via de aangesloten blu-ray-speler een film om de geluidskwaliteit te ondergaan. De verrassend volle en warme klanken zijn erg aangenaam; stemmen komen goed uit de verf, achtervolgingsscènes doen je geloven dat je er middenin zit en filmmuziek is een lust voor het oor. We zijn behoorlijk onder de indruk van hetgeen eruit deze horizontale geluidskast komt. Bezitters van een 3D televisie mogen daarnaast in hun handjes knijpen, want dankzij Samsungs 3D Sound Plus functie klinkt het allemaal nog levensechter. De unieke technologie geeft zo een nog realistischer geluid voor een ultiem surround-effect.

Soundbar

Functies

Niet geheel onbelangrijk om te vermelden is de Bluetooth-functie. Hiermee kun je muziek vanaf je smartphone, tablet of muziekspeler draadloos muziek sturen naar de soundbar. Niks kabels, niks gedoe, gewoon aansturen vanuit je luie stoel.

Uiterlijk

Leuk dat de HW-F550 geweldig geluid produceert en vele functies biedt, maar het ding staat wel pontificaal in je huiskamer te schitteren. En dan moet zo’n alles-in-één-speaker wel mooi zijn. Wees gerust, daar hebben ze bij Samsung over nagedacht. De slanke hoofdunit ziet eruit als een chique, matzwarte balk. Prima voor onder je smalle led-televisie. Hadden we al gezegd dat ie draadloos is? Geen kabels dus in de buurt van je beeldbuis!

Conclusie

Ondanks het grote aanbod van soundbars de laatste tijd, springt de Samsung HW-F550 er wel tussenuit. De sublieme geluidskwaliteit gaat gepaard met een mooi slank uiterlijk, een ware uitkomst voor je thuisbioscoopconstructie. En voor wie ook mee wil met de tijd, dat kan, want dankzij Bluetooth stream je je gehele muziekverzameling volledig draadloos naar de fraaie alles-in-één-speaker.

Win een Samsung Soundbar!

Bizar maar waar: door mee te doen aan wedstrijd maak je kans op een Samsung HW-F550! We verloten drie exemplaren onder de deelnemers, die in onderstaand formulier de gevraagde gegevens hebben ingevuld. Let op: deze actie duurt tot en met 14 september 2013. De winnaars krijgen na de actie bericht van bol.com. Enne, we stellen het zeer op prijs als de winnaars een review over schrijven over hun prijs op www.bol.com.


Reageer hier en praat mee!