Naar boven

De 5 beste anti-valentijnsfilms om Valentijnsdag te overleven

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Over een paar dagen is het weer zover: Valentijnsdag! Maar wat doe je als je hier echt helemaal niets mee hebt? Of als je het niet "viert" omdat je single bent? Dan hebben wij een aantal lifesavers, oftewel onmisbare anti-valentijnsfilms, voor je klaarstaan. Zo ontwijk je alle zoetsappige romcoms die op tv te vinden zijn.

 • 1/5
  Voor de single ladies onder ons

  How to be Single

  Lees meer
  Hoe ga jij door het leven als vrijgezel? Misschien op een juiste manier, op een verkeerde manier, of zoals… Alice. En Robin. Lucy. Meg. Tom. David. New York zit vol eenzame harten die op zoek zijn naar de juiste match. Of het nu ware liefde is, een vriendschappelijke relatie, of iets daartussenin. Toch hebben deze vrijgezellen - tussen de flirtende sms’jes en de one-night stands door - allemaal iets met elkaar gemeen. Namelijk de noodzaak om te leren je als single staande houden in een wereld waarin de definitie van liefde steeds verandert. Ook een extra levenslesje nodig? Dan is de film How to be Single voor jou.
 • 2/5
  De hartenbreker

  My Bloody Valentine

  Lees meer
  Ga je voor het tegenovergestelde van zoetsappige romcoms? Dan ga je voor het verhaal van My Bloody Valentine. Tien jaar geleden slachtte een gemaskerde mijnwerker vijf jongeren af met zijn pikhouweel voordat de politie hem kon neerschieten. De man, Harry Warden, raakte in coma waar hij op Valentijnsdag uit ontwaakte, om vervolgens tweeëntwintig mensen op gruwelijke wijze te vermoorden. De politie weet zeker dat ze Harry daarna gedood hebben. Maar weet jij dat ook zeker? Een typische anti-valentijnsfilm om met vrienden of vriendinnen te bekijken.
 • 3/5
  Anti-valentijn? Antiheld!

  Deadpool

  Lees meer
  De titel van deze film, Deadpool, zegt al genoeg; verre van romantisch. Deze film vertelt het Marvel Comic’s verhaal van Wade Wilson, voormalig lid van de Special Forces en nu een huurling. Na een duister experiment genezen zijn verwondingen razendsnel en bedenkt hij het alter ego Deadpool. Gewapend met zijn nieuwe gave en een goed gevoel voor zwarte humor gaat Deadpool op zoek naar de man die zijn leven bijna verwoestte. Hoe dat afloopt, ontdek je vanzelf. Eén ding is zeker: na het zien van deze film ben je vast vergeten wat voor dag het ook alweer is.
 • 4/5
  Laaiende ruzies

  The Break-Up

  Lees meer
  In de film The Break-Up regent het problemen. Wanneer Brooke en Gary hun twee jaar oude relatie plots voor bekeken houden, steekt een onverwacht probleem de kop op. Het appartement waar ze samen wonen is namelijk van hen allebei, en geen van beiden is van plan om hun handige optrekje prijs te geven. Tussen Brooke en Gary brandt een nietsontziende stellingoorlog los. Het goedbedoelde, maar meestal totaal misplaatste, advies van vrienden en familie gooit alleen maar olie op het vuur.
 • 5/5
  Aangrijpend drama

  Revolutionary Road

  Lees meer
  De film Revolutionary Road gaat over April en Frank Wheeler, een jong koppel. Samen met hun twee kinderen wonen ze midden jaren ’50 in een buitenwijk in Connecticut. Hun zelfverzekerde voorkomen verbergt echter hun frustratie over hun slabakkende carrières en relatie. Frank ziet zichzelf gevangen in een saaie kantoorjob, terwijl huisvrouw April nog steeds treurt over haar verloren acteercarrière. Ze besluiten om naar Frankrijk te verhuizen in de hoop dat ze daar hun artistieke ambities kunnen waarmaken en verlost zullen zijn van het kapitalistische Amerika. Een mooie film voor als je hekel hebt aan perfect ogende stelletjes.

Anti-valentijnsfilms

Anti-valentijnsfilms: you will survive

Zo, met deze 5 anti-valentijnsfilms lukt het je vast om de beruchte datum, 14 februari, te overleven. Maar ook na Valentijnsdag kun je natuurlijk nog uren genieten van deze selectie aan films. Hopelijk heb je voor nu wat steun aan deze redders in nood. En dat het maar snel 15 februari mag zijn!

1/6
Aanbevolen

Waarom heb jij zo'n hekel aan Valentijnsdag?