Naar boven

André Hazes meets Bob Marley

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Het is een rare muziekcombinatie. JAH6 combineerde de klanken van André Hazes met die van Bob Marley. Levenslied met reggae dus. Op festivals getest en goed bevonden. Volgende week verschijnen de rasta levensliederen ook op cd. En niet alleen Hazes wordt gecoverd.

De Surinaamse Hazes

Doe je ogen even dicht en luister naar onderstaande video. Je zou zweren dat je André zelf Zij Gelooft In Mij hoort zingen. Niets iets minder waar. Je hoort Herman Havertong, een jongen van Surinaamse komaf. Samen met onder andere Rudi de Graaff (Gotcha!) en Pieter Both (Gotcha! En Beef) vormt hij JAH6. En zij spelen dus…uhhh…smartlappen…en….reggae. TopNotch durfte het aan om de band te contracteren en op 28 oktober verschijnt de eerste cd JAH6.

Bloed Zweet en Tranen

Op de cd komen alle Jamaicaanse muziekstijlen van reggae tot rocksteady, ska, dancehall, en loversrock langs in een repertoire dat bulkt van de Nederlandse klassiekers. Ik Voel Me Zo Verdomd Alleen, Bloed Zweet En Tranen, Mooi Was Die Tijd, De Vlieger en Ik Verscheurde Je Foto. In totaal 14 Nederlandse klassiekers. Maar allemaal net even anders.

1/6
Aanbevolen

Reageer hier en praat mee!