Naar boven

Ontdek de magie van 3D tekenen met 3Doodler Start

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 3 minuten

Willen jouw kids graag een kijkje nemen in de nieuwe wereld van 3D? Dat kan met de magische 3Doodler Start! Deze speciale pen brengt hun fantasie, ideeën en creativiteit écht tot leven. Stiekem bevordert het ook nog eens hun ruimtelijk inzicht. Benieuwd hoe het werkt? Dat lees je in dit blog.

Fantasie komt tot leven

Echte tekeningen maken in de lucht, daar droomt jouw zoon of dochter vast weleens van. Maar dankzij de 3Doodler Start worden dromen werkelijkheid. Deze betoverende pen is namelijk speciaal gemaakt voor kinderen (vanaf 8 jaar) die graag tekenen, knutselen, ontwerpen of bouwen. En tsja, dat kan vanaf nu zelfs in de lucht.

Hoe het werkt

Maar hoe werkt het precies? Je kiest een mooie kleur uit, breng het kleurstaafje aan de achterkant van het apparaat in en je bent er klaar voor. Het plastic kleurstaafje verandert op magische wijze in vloeibaar plastic waarmee de meest creatieve tekeningen tot leven komen. Meestal doe je dat op een plat vlak en kit je vervolgens verschillende zijden van het object met de pen aan elkaar. Het materiaal smelt overigens bij een lage temperatuur, waardoor de 3Doodler Start heel veilig is.

3Doodler Start 3D tekenen
Alles wat je nodig hebt zit in de 3Doodler Start set
3Doodler Start 3D Tekenen
Met de 3Doodler pen kunnen kinderen hun fantasie tot leven brengen
slider_3Doodler
Met de Mega Robotics Set kun je je eigen, bewegende robot bouwen

3Doodler Start: meer dan speelgoed

Wat je misschien niet zal verrassen, is dat dit innovatieve knutselpakket was genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2016 in Nederland. Dat niet alleen, want in België is de 3Doodler Start zelfs uitgeroepen tot winnaar. Deze unieke pen haakt namelijk in op de populariteit en de toekomst van het 3D-printen, maar dan net een tikkeltje anders. De ontwikkelingspsycholoog prijst vooral het feit dat de pen technische vaardigheden, ruimtelijk inzicht en planning bij kinderen stimuleert. Voor ongeduldige kinderen is wat begeleiding misschien wel handig, want voor 3D tekenen heb je ook geduld en doorzettingsvermogen nodig.

Van gitaar tot Eiffeltoren

Weten de kids even niet zo goed wat ze moeten tekenen? Geen probleem! In het starterspakket vind je een ontwerpboek met simpele figuren en coole ontwerpen, zoals een vlinder, een gitaar of de Eiffeltoren. Zo worden ze een beetje op weg geholpen.

Ze kunnen natuurlijk ook zelf een ontwerp bedenken, net als het meisje in onderstaande video.

Aan de slag

Als de 3Doodler helemaal is opgeladen kun je ongeveer 40 tot 60 minuten lang aan de slag, maar de echte enthousiasteling kan gewoon doorwerken dankzij de meegeleverde USB kabel. Ook handig om te weten: in het Starterspakket vind je 48 verschillende kleurstaafjes, maar je kunt ook losse refill pakketjes kopen met 24 nieuwe staafjes in allerlei kleuren. Bijvoorbeeld wit, mint, geel en oranje. Of gewoon grijs, blauw, groen en rood.

3Doodler Start

Nieuw: 3Doodler Start Mega Robotics Set

Voor de creatieve kids die een (nieuwe) 3D-uitdaging zoeken, is er de 3Doodler Start Mega Robotics Set. Dit prachtige pakket bevat natuurlijk de 3Doodler, maar ook een motortje waarmee ze de robots die in het meegeleverde ontwerpboek staan, tot leven kunt brengen. De kinderen kunnen kiezen uit verschillende ontwerpen voor robots die kunnen lopen en kruipen op twee, vier of zes benen, zoals een dinosaurus en bovenstaande kikker. In onderstaande video kun je zien wat je van de 3Doodler Start Mega Robotics Set kunt verwachten. De set bevat overigens ook 96 verschillende kleurstaafjes, twee Doodleblocks en vijf Doodlesheets. Maar let wel; de batterijen voor het motortje worden niet meegeleverd. Dan nog tekenen wij ervoor. Jij ook?

Alles van 3Doodler Start


Wat tekent jouw zoon of dochter het liefst?