Naar boven

3 bbq-boeken die je in huis moet hebben

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Als het kwik boven de 25 graden komt, worden massaal de barbecues opgestart. Eén blik naar buiten vertelt mij dat ik vanavond door geuren van gegrild vlees naar huis zal fietsen. Voor de fanatieke bbq-ers heeft Uitgelicht! de 3 ultieme bbq-boeken bij elkaar gezocht. Omdat er meer is dan hamburgers en saté.

 • 3/3
  Stéphane Reynaud

  Barbecue & Plancha

  Lees meer
  In maart 2012 verscheen Barbecue & Plancha van de Fransman Stéphane Reynaud. Een stoer bbq-boek met prachtige foto’s. In dit boek staan 150 heerlijke recepten om klaar te maken op de barbecue of plancha: brochettes, haasjes, ribstuk, koteletten, gebraad, vis en bijgerechten. Naast recepten om je vingers bij af te likken, staan er ook de nodige tips over barbecuen in. Welke barbecue kies je bijvoorbeeld? Gas, elektrisch of met houtskool? Johannes van Dam was lyrisch over dit boek in Het Parool. En wij begrijpen wel waarom.
  • 2/0
   Peter De Clercq

   BBQ bijbel

   Lees meer
   Peter De Clercq is de bekendste grillexpert van België en was in 2003 wereldkampioen barbecue. Als er dus iemand is die weet hoe je moet barbecuen is het meneer De Clercq. In de BBQ Bijbel staan zo’n 500 grill- en barbecuegerechten die door de auteur zijn verzameld en getest. Van vegetarische gerechten tot zelfs ontbijtgerechten. Wie eerdere boeken van De Clercq in huis heeft (Basic BBQ of Just Grilling) zullen een aantal recepten bekend voorkomen. Dat is jammer. Maar voor wie nu pas kennismaakt met Peter De Clercq is de BBQ Bijbel een bron van inspiratie. Maak die barbecue maar vast aan.
   • In Amerika is dit al jaren een favoriet bbq-boek. En wie zijn wij om de grondleggers van het barbecuen tegen te spreken. Auteur Steven Raichlen is dé barbecue-expert van Amerika, schreef er talloze boeken, heeft een eigen bbq-productlijn en heeft een eigen tv-programma. How to Grill is het ultieme basisboek voor de serieuze grillfanaat. Van simpele basistechnieken tot meer geavanceerde technieken. Het staat allemaal in dit boek. Naast al deze tips ontbreken recepten ook niet. Ruim 100 beschrijft Raichlen er. Dit boek is wel in het Engels geschreven. Maar misschien ook wel goed. Voel je je helemaal Amerikaans achter de hete houtskolen. Dit boek is overigens ook in het Nederlands al jaren een bestseller.

   1/6
   Aanbevolen

   Reageer hier en praat mee!