Naar boven

10 GoPro tips: zo creëer je nóg professionelere actiebeelden

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 5 minuten

Jouw GoPro biedt veel mogelijkheden die je in staat stellen om de meest geweldige beelden vast te leggen. Wil jij next level gaan en professioneel ogende beelden creëren met je GoPro? Lees dan vooral verder. Met deze 10 tips ben je namelijk dichterbij dan je denkt.

Verrassende GoPro tips

Zelfs als je alles al denkt te weten, heeft GoPro altijd nog wat extra functies voor je in petto. En die vind je allemaal in deze top 10-lijst. Tip na tip kom je steeds een stapje dichterbij dé professionele camera-ervaring. Doe dus vooral je voordeel met deze GoPro tips over accessoires, mounts, software, services en meer.

GoPro Tips
Ontdek handige apps en functionaliteiten
GoPro Tips
Speel je video's direct af op de tv
GoPro Tips
Leg ieder moment perfect vast
 • 1/10
  Instellingen: van superview tot FOV

  De beste weergave

  Lees meer
  Met een paar kleine aanpassingen aan de instellingen van je GoPro kan het resultaat van je video flink veranderen. Zo is het aan te raden om superview te gebruiken wanneer je vanaf je helm, borst of selfiestick filmt. Met superview wordt het beeld uitgerekt, zodat je zeker weet dat je niets mist op het scherm. Wanneer je beeldmateriaal van mensen aan het schieten bent en je zeker wilt zijn dat ze er goed op staan, is het handig om de nieuwe functie ‘Linear Field Of View (FOV)’ te gebruiken. Als je linear filmt wordt de bolling uit het beeld gehaald, waardoor alle lijnen en hoeken recht zijn. Hierdoor zijn de vormen in het beeld net als in het echt. Dit komt bijvoorbeeld goed van pas wanneer je je kinderen van dichtbij filmt.
 • 2/10
  In slowmotion én in de avond

  Frames per seconde

  Lees meer
  Het aantal frames per seconde (FPS) geeft aan hoeveel beelden de GoPro per seconde vastlegt tijdens het filmen. Wanneer je een video in slowmotion wilt afspelen en je niet genoeg frames per seconde hebt ingesteld, zal het beeld gaan haperen. Daarom is het aan te raden om met minimaal 60 FPS te filmen wanneer je het beeldmateriaal in slowmotion wilt zetten. Hoe hoger de frames per seconde, hoe trager je de video kan afspelen. In de avond kun je overigens beter met een lage FPS (zoals 30 FPS) filmen, omdat er dan meer licht op de sensor komt en je daardoor betere beeldkwaliteit krijgt.        
 • 3/10
  Direct filmen met Single button control

  Een volle batterij

  Lees meer
  Een handige functie van de GoPro Hero 4 en 5 is Single button control. Hiermee kan je met 1 knop de camera aanzetten en direct laten filmen. Wanneer je nogmaals op de knop drukt, stopt de GoPro met filmen en gaat hij direct weer uit. Hierdoor hoeft 'ie niet de hele tijd aan te staan om snel te kunnen filmen, en bespaar je dus heel wat stroom zodat je langer door kan. Een andere manier om je batterij te besparen is door de instellingen op 1080P en 30FPS te zetten. Deze instellingen zijn hoog genoeg om kwalitatief beeldmateriaal te schieten en het kost een stuk minder batterij dan bijvoorbeeld 4K en 30FPS. Ook kunnen de meeste websites, zoals Facebook, maximaal 1080p afspelen waardoor het toch weinig zin heeft om op een hogere resolutie te filmen.    
 • 4/10
  Op je helm, je auto of je hond

  De beste accessoires

  Lees meer
  Een GoPro kan je, dankzij de vele accessoires, op ongeveer alles vastmaken dat je kan bedenken. Bijvoorbeeld op je helm, selfiestick, borst, snowboard, surfplank, auto, zeilboot, kind of zelfs op je hond. Een van de meest gebruikte accessoires is de Chest Mount Harness. Hiermee kun je de actiecamera aan je borst vastmaken; het lichaamsdeel dat het minst beweegt, waardoor je heel stabiel beeldmateriaal kan schieten. Ook de 3-Way Grip is een veelgebruikte accessoire. Deze selfiestick kun je op twee plekken buigen, waardoor het heel makkelijk is om selfies te maken zonder de stok in beeld te krijgen. Daarnaast kun je 'm gebruiken als tripod of als kleine camera grip. Een andere veelgebruikte accessoire is de Jaws Flex Clamp; een mount met een klem waarmee je jouw GoPro op allerlei objecten vast kan zetten om een uniek beeld te krijgen.  
 • 5/10
  Levensechte weergave

  Diepte in je beeld

  Lees meer
  Skiërs en snowboarders filmen vanaf je helm of mountainbikers filmen vanaf je stuur; het levert hele mooie beelden op. Toch zit er vaak weinig diepte in de beelden. Tijdens het mountainbiken kun je dat probleem voorkomen door het Chest Mount Harness te gebruiken. Zo zie je - naast het beeld dat je vanaf het stuur krijgt - ook je handen en het stuur zelf. Zo creëer je diepte in het beeld, waardoor het een stuk interessanter wordt. Tijdens het snowboarden is dit op te lossen door bijvoorbeeld jezelf van achteren te filmen met een selfiestick. Wees vooral creatief.
 • 6/10
  Optimale gebruikerservaring

  Updaten is beter

  Lees meer
  Eén van de belangrijkste lifehacks: vergeet je GoPro nooit te updaten. Klinkt misschien logisch, maar het wordt vaak vergeten. Wanneer je de camera updatet, weet je zeker dat hij het best functioneert. Af en toe krijg je er zelfs nog wat nieuwe functies bij. Dus, functioneert jouw GoPro niet meer zoals hij hoort te doen? Dan kan het zo zijn dat je 'm moet updaten.
 • 7/10
  Makkelijker wordt het niet

  Video's editen met Quik

  Lees meer
  Met Quik van GoPro kan iedereen coole video’s maken. Quik is een applicatie voor Android, Apple en Desktop die jouw beeldmateriaal scant en hier binnen enkele minuten een spectaculaire video van maakt. De app zet je beelden achter elkaar en voegt eventueel nog effecten en muziek toe. Een andere functie van de GoPro Hero 5 is HiLight. Wanneer je tijdens het filmen een HiLight aanbrengt zal Quik dit punt van het filmpje herkennen als een uitgelicht stuk beeldmateriaal, zodat je verzekerd bent dat de applicatie het beeld meeneemt in het bewerken. Zo kan je heel eenvoudig en snel een bewerkte video maken. Voor jezelf, of om te delen met de rest van de wereld. En het allerleukste; de applicatie is helemaal gratis.
 • 8/10
  Geen bestand is te groot

  GoPro Quik Key

  Lees meer
  Met de GoPro Quik Key is het mogelijk om grote bestanden van je GoPro naar je telefoon over te zetten zonder hier wifi voor te gebruiken. De Quik Key is een kleine adapter waarmee je de geheugenkaart kunt uitlezen in de Quik app op je telefoon. Zo is het mogelijk om je beelden overal op je telefoon te zetten, ook als de bestanden heel groot zijn. Ideaal!
 • 9/10
  Zekerheid boven alles

  GoPro Care

  Lees meer
  GoPro heeft recentelijk een nieuwe dienst gelanceerd: GoPro Care. Wanneer je deze dienst binnen 60 dagen na aankoop van je camera aanschaft, kan je 2 jaar lang zonder zorgen gebruik maken van je GoPro. Je wordt dan namelijk in verbinding gezet met experts die je helpen met het beheersen van jouw camera. Daarnaast ben je 2 jaar lang overal ter wereld verzekerd voor vervanging van je GoPro. Zou natuurlijk zonde zijn als je middenin je wereldreis zonder camera komt te zitten. Dankzij GoPro Care heb je dus altijd een GoPro ter beschikking én kunnen experts je precies vertellen hoe je met je actiecamera om moet gaan.
 • 10/10
  Altijd toegang tot je filmpjes

  GoPro Plus

  Lees meer
  Wil jij graag altijd en overal toegang tot je filmpjes? Dan is GoPro Plus iets voor jou. Dit is een clouddienst die jouw filmpjes direct vanaf de camera uploadt naar je Quik account. Zo kun je overal ter wereld de video's op je telefoon of je desktop zien, bewerken of delen. Een ander voordeel is dat je je beeldmateriaal gemakkelijk kan afspelen op een televisiescherm. Ook ontvangen GoPro Plus leden 20% korting op mounts en accessoires, keuze uit meer muziek voor onder je filmpjes én premium support. Je kunt het lidmaatschap 30 dagen gratis uitproberen. Daarna kost het €5,99 per maand, maar het is natuurlijk altijd opzegbaar.

GoPro Tips

Check de GoPro pagina!

 


Welke tip ga jij sowieso benutten?