• header2

Win ‘Reizen zonder John’ van Geert Mak

Donderdag 21 maart 2013 | Geschatte leestijd: 1 minuut

Het is Boekenwinnenweek bij bol.com! Iedere dag belichten we een auteur die in eerdere jaren het boekenweekgeschenk geschreven heeft en geven we ook drie van zijn of haar boeken weg! Vandaag Reizen zonder John van Geert Mak.

Anatomieles

Als er iemand een veelzijdige en productieve schrijver is, dan is het zeker Geert Mak. Mak, in 1946 geboren in Vlaardingen, is nu 66 en brak pas in 1992 door bij het grote publiek met het boek De engel van Amsterdam, dat als een anatomische les ingaat op ‘onze’ hoofdstad. Na boeken als Hoe God verdween uit Jorwerd, Het Stadspaleis en Boekenweekessay Het Ontsnapte Land, verscheen Maks – tot nu toe – meest populaire boek: De Eeuw van Mijn Vader. In dit boek beschrijft Mak de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw, nauw verweven met de geschiedenis van zijn eigen familie, die hij aan de hand van bewaarde brieven, ansichtkaarten, interviews en ander materiaal reconstrueerde.

De Brug

Mak toont in 2007 zijn veelzijdigheid door het Boekenweekgeschenk De Brug uit te brengen. Dit is een reisverslag over nog geen vijfhonderd meter: de Galatabrug die de verbinding vormt tussen het traditionele en het moderne deel van Istanbul. Leuk om te weten is dat Mak voor het schrijven van dit boek op de brug bivakkeerde en lief en leed deelde met de – vaak straatarme – passanten en straatverkopers. Met De Brug zijn twee bijzondere dingen aan de hand: Mak is sinds 1983 de eerste auteur van het Boekenweekgeschenk die niet zijn sporen verdiend heeft met het schrijven van romans, maar met zogenoemde literaire non-fictie. Bovendien was het boekje al gedurende de Boekenweek ook in een Turkse versie beschikbaar.

Geheime liefde

Ook al schreef Mak in het verleden over Amsterdam, Jorwerd en Istanbul; zijn geheime liefde is Amerika. Het zal je daarom niet verbazen dat Reizen zonder John over ‘Het Beloofde Land’ gaat. In dit nieuwe boek deelt Mak zijn liefde voor en kennis over Amerika door het spoor van de legendarische schrijver John Steinbeck te volgen. Deze beroemde John (winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur in 1962) maakte in 1960 met zijn poedel Charley een ontdekkingsreis door het toenmalige Amerika en beschreef de reis in het boek Reizen met Charley. Mak volbracht dezelfde reis, precies vijftig jaar later, en maakt in zijn boek een leuke literaire combinatie van een reis door het continent en een reis door de tijd. Tegelijkertijd onderzocht hij, al kijkend en pratend met wie hij maar ontmoette, of Amerika de afgelopen halve eeuw veranderd is.

Meer Geert Mak? Ga dan naar bol.com en bekijk zijn hele oeuvre.

Win één van de 3 exemplaren

In het kader van de Boekenweek geven we nu 3 exemplaren weg van Reizen zonder John. Wil je er eentje winnen? Laat dan voor het einde van de Boekenweek (dat is op zondag 24 maart) hieronder je gegevens achter.

 • Doe mee en win!

  Win Reizen zonder John van Geert Mak

  Vul je gegevens in en maak kans op één van de drie exemplaren van Reizen zonder John!

 • Je bent er bijna!

  Vul je gegevens in om mee te doen aan deze actie

 • Bedankt!

  Bedankt voor je deelname. Houd je mailbox in de gaten en wie weet ontvang jij die mooie prijs!

Reageer hier en praat mee!

Sub navigatie:
Om je beter van dienst te zijn maakt het weblog van bol.com gebruik van cookies.