• header2

Win Maar buiten is het feest van Arthur Japin

Vrijdag 22 maart 2013 | Geschatte leestijd: 1 minuut Win Maar buiten is het feest van Arthur Japin

Het is Boekenwinnenweek bij bol.com! Iedere dag belichten we een auteur die in eerdere jaren het boekenweekgeschenk geschreven heeft en geven we ook drie van zijn of haar boeken weg! Vandaag Maar buiten is het feest van Arthur Japin.

De grote wereld

Tussen het succes van Een schitterend gebrek (winnaar Libris Literatuur Prijs 2004) en De overgave (NS Publieksprijs 2008) nam Arthur Japin de tijd om het Boekenweekgeschenk te schrijven. In 2006 schreef hij de novelle De grote wereld voor de Boekenweek met het thema Boem Paukeslag – schrijvers en muziek. In De grote wereld schrijft Arthur Japin over de lilliputter Lemuel (Lemmy) die al zijn hele leven lang in een kunstmatig ingericht stadje in Duitsland woont. In Märchenstad Lilliput voeren de mini-bewoners dagelijks een show op voor betalende mensen van normale lengte. Totdat de nazi’s een verbod op zulke dwergstadjes stelden. Lemmy vindt samen met zijn liefde Rosa onderdak bij voormalig variété-artieste Frau Moncau. Rosa wil graag samen met Lemmy een komisch dansnummer instuderen om deel te nemen aan een rondtrekkende show in Groot-Brittannië. Lemmy worstelt alleen met de vraag of hij zich nog langer als bezienswaardigheid wil laten uitbuiten.

Wie weleens een roman van Arthur Japin heeft gelezen, zal het verhaal dat hij vertelde in zijn Boekenweekgeschenk niet verrassend in de oren klinken. Vaker duikt Arthur Japin de historie in op zoek naar opvallende verhalen en personages. Denk maar eens aan zijn boek Vaslav over het leven van de legendarische balletdanser Vaslav Nijinski.

Ook in het boek dat we nu weggeven, Maar buiten is het feest, verlevendigt Arthur Japin de personages weer zoals hij dat zo goed kan. Het draait om de succesvolle zangeres Zonne die een verschrikkelijk verleden met haar meedraagt. Ze probeert een jong meisje uit handen van een verkrachter te houden zonder dat haar verleden openbaar wordt. Uiteindelijk kiest ze ervoor om de strijd aan te gaan met haar stiefvader die voor al het leed heeft gezorgd en treedt naar buiten met haar eigen verhaal.

Win één van de 3 exemplaren

In het kader van de Boekenweek geven we nu 3 exemplaren weg van Maar buiten is het feest. Wil je er eentje winnen? Laat dan voor het einde van de Boekenweek (dat is op zondag 24 maart) hieronder je gegevens achter.

 • Doe mee en win!

  Win Maar buiten is het feest van Arthur Japin

  Vul je gegevens in en maak kans op één van de drie exemplaren van Maar buiten is het feest!

 • Je bent er bijna!

  Vul je gegevens in om mee te doen aan deze actie

 • Bedankt!

  Bedankt voor je deelname. Houd je mailbox in de gaten en wie weet ontvang jij die mooie prijs!

Reageer hier en praat mee!

Sub navigatie:
Om je beter van dienst te zijn maakt het weblog van bol.com gebruik van cookies.