• header2

Weekend Woorden: Marc Lewis - Memoires van een verslaafd brein

Zondag 16 december 2012 | Geschatte leestijd: Minder dan een minuut

Marc Lewis toont met zijn onlangs verschenen boek aan dat het met elk hopeloos geval goed kan komen. In dit persoonlijke en wetenschappelijke verhaal vertelt hij zijn eigen levensverhaal waaruit valt op te maken hoe verslaving werkt.

Van junk tot hersenwetenschapper

Het levensverhaal van Marc Lewis klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Hij raakte op zijn vijftiende verslaafd aan softdrugs. Zijn verslaving ging van kwaad tot erger en leidde tot criminele activiteiten. Vervolgens kwam hij tot inzicht en pakte hij zijn studie weer op. Tegenwoordig is hij werkzaam als hersenwetenschapper. Inderdaad te mooi om waar te zijn. Geen van de personages uit Trainspotting, dé junkiefilm der junkiefilms, zien wij het namelijk tot hersenwetenschapper weten te schoppen.

Dat zijn verhaal bijzonder is beseft Lewis maar al te goed. Het deed hem besluiten zijn ervaringen op papier te zetten. En hoe! Lewis schroomt niet om alle minder leuke details te beschrijven. Alles komt aan bod; zijn jeugd, zijn liefdesleven, zijn carrière, zijn verslavingen, zijn persoonlijke overpeinzingen, zijn fouten. Door zijn wetenschappelijke achtergrond kan Lewis helder en duidelijk analyseren wat het psychologische en neurologische verloop van zijn verslaving is. Zijn uitleg wordt nooit onduidelijk aangezien we hier te maken hebben met een ervaringsdeskundige.

Memoires van een verslaafd brein is een must voor iedereen die op wat voor manier dan ook met verslavingsproblematiek te maken heeft. Voor ieder ander is het een uitermate interessant en leesbaar boek dat inzicht geeft in verslaving en de werking van het brein. Leest als een trein!

 

Reageer hier en praat mee!

Sub navigatie:
Om je beter van dienst te zijn maakt het weblog van bol.com gebruik van cookies.