• header2

Aan niemand vertellen

Zondag 30 december 2012 | Geschatte leestijd: 1 minuut

Eén van Nederlands bekendste thrillerschrijfsters heeft weer een nieuw boek geschreven: Aan niemand vertellen. Het verhaal gaat over een moord op een leraar. Verrassend genoeg is de dader vrijwel meteen al bekend, de politie kan haar alleen niet vinden.

Mysterieuze fotografe

De hoofdpersoon in Aan niemand vertellen is Lois Elzinga, een jonge rechercheur moordzaken bij de afdeling Noord-Holland noord. Ze leidt een vrij overzichtelijk leven in Alkmaar totdat op een mistige novemberavond het verminkte lichaam van een man wordt gevonden. Het is David Hoogland, een vrolijke basisschoolleraar. Hij wordt gevonden met een afgesneden penis in zijn mond wat doet vermoeden dat hier mogelijk een wraakzuchtige vrouw aan het werk geweest is. Al snel duikt de naam van een mysterieuze fotografe zonder achternaam op: Tamara. Raadselachtig genoeg lijkt deze vrouw nooit bestaan te hebben. Ze is onmogelijk te vinden en nergens is er een spoor dat naar haar verblijfplaats zou kunnen leiden. Ook als er een tweede moord gepleegd wordt en het wie en waarom al vast lijken te staan, blijft het onduidelijk wáár men moet zoeken naar de dader.

Moeilijke jeugd

Lois begint zich te verdiepen in de psychologie van de moordenaar en weet steeds meer puzzelstukjes de goede plek te leggen. Ze raakt persoonlijk steeds meer bij de zaak betrokken en put bij het oplossen ervan uit ervaringen uit haar eigen moeilijke jeugd. Kan zij uiteindelijk voorkomen dat er nog meer doden vallen in het pittoreske Alkmaar?

Twaalf literaire thrillers

Simone van der Vlugt wist al op 9-jarige leeftijd dat ze schrijfster wilde worden en op haar dertiende stuurde ze een manuscript naar een uitgever. Deze werd afgewezen maar de uitgever raadde haar wel aan om door te gaan met schrijven. Na haar studie Nederlands en Frans ging ze fulltime aan het werk als secretaresse en schreef in de avonduren De amulet: een historisch jeugdboek waar ze in 1995 mee debuteerde. Hierna volgt een hele reeks jeugdboeken en in 2004 verschijnt haar eerste literaire roman voor volwassenen: De reünie. Het boek wordt met veel lofzang ontvangen en in 2005 verschijnt Schaduwzuster. Inmiddels heeft Van der Vlugt twaalf literaire thrillers op haar naam staan, waarvan Aan niemand vertellen de laatste is. Bij Uitgelicht! hopen we dat er nog vele volgen van Simone want de boeken van Van der Vlugt zijn zo goed dat we ze het liefst in een keer uitlezen.

Reageer hier en praat mee!

Sub navigatie:
Om je beter van dienst te zijn maakt het weblog van bol.com gebruik van cookies.