• header2

Vijf verschrikkelijke bloedvergieters

Zaterdag 22 september 2012 | Geschatte leestijd: 2 minuten

Dexter seizoen 6 is deze week uitgekomen op Dvd en daarin komen weer de nodige liters bloed in voor. Op de redactie hadden we meteen een discussie wie nu eigenlijk de grootste bloedvergieter van allemaal was, en dat resulteerde in deze top 5.

 • #5

  Jigsaw

  Saw

  Seriemoordenaar Jigsaw uit de Saw-films is de jongste uit deze lijst. Niet al zijn werk is even intelligent maar dat neemt niet weg dat hij inmiddels goed is voor heel wat moorden. 7 Saw-films zijn er tot nog toe gemaakt en het is niet duidelijk of het zevende deel ook het laatste was. Je zou overigens nog kunnen twijfelen aan het feit of Jigsaw wel een echte moordenaar is, want eigenlijk is hij het vaak zelf niet die ervoor zorgt of iemand het leven laat of niet. Hij creëert slechts de omstandigheden. Kanttekening is echter wel dat er over het algemeen geen weg terug is en het dus een kwestie van tijd is voordat zijn volgende slachtoffer stopt met ademen.
  • #4

   Jason Voorhees

   Friday the 13th

   Eén van de karakters die het altijd goed doet in lijstjes van iconische slechterikken is Jason Voorhees uit de Friday the 13th-films. Er gaat niet direct een belletje rinkelen? Jason is die idioot die het samen met zijn moeder rond Camp Crystal Lake voorzien heeft op feestende pubers. De eerste film kwam al in 1980 uit en in 2009 de laatste. Het karakter is dus al bijna 30 jaar een ‘bekend gezicht’ in het horror/thriller genre en daarom vinden wij het niet meer dan logisch dat hij ook in deze lijst zijn opwachting maakt.
   • #3

    Hannibal Lecter

    Silence of the Lambs

    Hannibal Lecter heeft ook meerdere films op zijn naam staan. De bekendste is Silence of the Lambs maar veel mensen vergeten dat híj niet de grote seriemoordenaar is in deze film. Die rol is namelijk weggelegd voor de gestoorde Buffalo Bill. Toch is het het karakter van Anthony Hopkins wat blijft hangen. En dat is niet zo gek na die scène waarin hij uit zijn kooi weet te ontsnappen en vervolgens een aantal agenten flink ‘onder handen’ neemt.
    • #2

     Patrick Bateman

     American Psycho

     Oh boy… Wat waren we geschrokken van deze film. We weten nog goed dat we voor het eerst kennis maakten met Christian Bale en direct waren we ervan overtuigd dat deze man groot ging worden in Hollywood. Hij speelde de rol van Patrick Bateman zo verschrikkelijk overtuigend dat we er nog steeds een beetje angstig van worden. Bateman heeft een prima leven maar kan de drang tot moorden niet onderdrukken. Het lijkt erop dat hij niet anders kan… Vooral de laatste scène waarin hij aan de telefoon hangt met zijn advocaat en alles opbiecht is wat ons betreft één van de meest memorable ooit gemaakt.
     • #1

      Norman Bates

      Psycho

      Norman Bates uit de film Psycho was misschien wel de eerste echte seriemoordenaar die vertoond werd op het witte doek. Regisseur Alfred Hitchcock zette een zeer beklemmende film neer waarvan bepaalde scènes vandaag de dag nog steeds gebruikt/gekopieerd worden. We gaan er maar even vanuit dat je de film gezien hebt (anders moet je nu stoppen met lezen) en kunnen daarom verklappen dat zijn moeder helemaal niet meer leeft. Norman is extreem schizofreen en zijn alter-ego zet hem aan tot moorden.

     Reageer hier en praat mee!

     Sub navigatie:
     Om je beter van dienst te zijn maakt het weblog van bol.com gebruik van cookies.