• header2

Uitgelicht: Whitney Houston

Maandag 4 februari 2013 | Geschatte leestijd: 2 minuten

Whitney Houston hoort zeker thuis in het rijtje supersterren à la Michael Jackson. Geboren met een gouden keeltje, maar te gevoelig voor de business. Vorig jaar rond deze tijd kwam er een einde aan haar leven. Maar niet aan de aandacht voor haar als persoon...

Een jaar later

Whitney Houston overleed op 11 februari 2012 op 48-jarige leeftijd in haar bad van het Beverly Hilton Hotel. Ze verbleef daar vanwege de 54th Grammy Awards de volgende avond. Ze verdronk in bad onder invloed van drank en cocaïne. Haar familie is het afgelopen jaar regelmatig geïnterviewd door de media over Whitney. Lees wat zij over hun geliefde Nippy, Whitney’s koosnaam, te zeggen hadden.

Dochter: Bobbi Kristina

Net voor haar dood werkte Whitney aan een comeback op het witte doek. In Sparkle, een remake van de gelijknamige film uit 1976, speelt ze Emma, een overbezorgde moeder die haar talentvolle dochter waarschuwt voor de valkuilen van de muziekindustrie. Twee nummers voor de soundtrack zijn van Whitney’s hand: Celebrate en His eye is on the sparrow. Whitney’s 19-jarige dochter, Bobbi Kristina, schrijft een emotionele brief aan haar overleden moeder na het zien van Sparkle. De brief wordt gepubliceerd in Ebony magazine: “Mom, I know that making the movie Sparkle meant everything to you. I’m so proud that you were able to finish Sparkle before things happened. You did it for us. Mom, you had such a great time making the movie. You just glowed.” Check hier de trailer.

Moeder Cissy

Ook moeder Cissy zat het afgelopen jaar niet stil. Zij bracht een boek uit met de titel Remembering Whitney. Hierin valt onder meer te lezen dat moeder Houston niet blij was met haar dochters keuzes: ‘ze was beter af geweest zonder Bobby Brown’ en ‘zij en Robyn Crawford waren vrienden. Ik zou het niet accepteren als ze lesbisch was geweest’. Ook over het drugsgebruik van Nippy was ze niet te spreken. “Ze begon met feesten en wist niet meer hoe ze moest stoppen”. “Ik vroeg me altijd af wat ze ’s nachts deed, maar Whitney verstopte zich voor mij”, schrijft Cissy.

Broer Michael

Grammy na Grammy -zes in totaal- sleepte de zangeres binnen, onder andere voor Saving All My Love For You en I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me), maar helaas gingen er ook heel wat grammetjes coke doorheen. Gaven we nog altijd haar voormalige hubby Bobby Brown de schuld van Nippy’s drugsgebruik, bij Oprah onthulde broer Michael plotseling dat hij zijn zus aan de coke had geholpen. “In de jaren 80 was het heel normaal om drugs te gebruiken. Nu voel ik me schuldig dat ik het zo ver heb laten komen,” aldus Michael. Hij beschrijft het afgelopen jaar als een hel. “I am living but I am not alive without her.” Het interview Michael Houston bekijk je hier.

Ex-man Bobby Brown

Het brave meisje met de gladde R&B-ster uit de achterbuurt. Niet veel mensen begrepen Whitney’s liefde voor Bobby Brown, maar na drie jaar daten stapten de twee in 1992 in het huwelijksbootje. In 1993 werden ze mama en papa van dochter Bobbi Kristina. Hun huwelijk werd een veelbewogen en -besproken tijd, waarin Whitney’s drugsgebruik verergerde. Na veertien jaar volgt in 2007 de langverwachte scheiding. Bobby is inmiddels hertrouwd en naar eigen zeggen ‘al zeven jaar clean’. Op de avond dat hij hoort van Whitney’s overlijden moet Bobby optreden in Mississippi voor de New Edition reunion tour. Hij laste een moment in om de zaal toe te spreken: “First and foremost, I want to tell you that I love you all for being here. Second, I would like to say, ‘I love you, Whitney.’” Daarbij sloeg hij zijn ogen richting hemel op. Meer zien? Check de video van het interview.

Nog meer Whitney

Het afgelopen jaar zijn er diverse Greatest Hits cd’s en dvd’s uitgebracht. Bij bol.com vind je een groot assortiment waar je uit kunt kiezen.

Reageer hier en praat mee!

Sub navigatie:
Om je beter van dienst te zijn maakt het weblog van bol.com gebruik van cookies.