• header2

Uitgelicht! Tom Cruise

Maandag 24 december 2012 | Geschatte leestijd: 2 minuten

Het is weer de tijd van Tom Cruise momenteel. En dat is niet omdat hij in het nieuwe komt vanwege zijn steun aan de Scientology kerk of zijn break up met Katie Holmes. Nee, het gaat dit keer gewoon om datgene waar hij zo ontzettend goed in is: acteren. Zijn nieuwe film draait namelijk vanaf donderdag in de bioscoop.

Geen school nodig

Tom Cruise had een onstuimige jeugd. Zijn vader had geregeld last van losse handjes en de relatie met zijn moeder hield behoorlijk te wensen over. Heel lang verbleef Tom niet op dezelfde school aangezien zijn vader steeds van baan veranderde. Op alle scholen die Tom bezocht was er maar twee dingen waarin hij echt plezier had: sport en acteren.

Cruise heeft nooit echt een school afgemaakt en hoe hij precies aan zijn eerste rolletje voor een film (Endless Love) kwam is tot op de dag van vandaag nog een raadsel. Na dit mini rolletje scoorde hij aan grotere in de film Taps. Hierin speelde hij een doorgedraaide militair en dat deed hij zo goed dat andere rollen voor het oprapen lag. Tom pakte alles aan. In 1 jaar (1983) tijd speelt hij in 3 verschillende films: All The Right Moves, The Outsiders en Risky Business. Die laatste film zou ervoor zorgen dat zijn leven nooit meer hetzelfde is.

Not so ‘Risky’

Tom Cruise begint een belangrijke jongen te maken. Hij weet dat hij op dit moment zijn rollen goed moet uitkiezen aangezien een interessant moment in zijn carriere is aangebroken. Kiest hij verkeerd dan zou dat van grote invloed kunnen zijn op de rest van zijn loopbaan in Hollywood. Wanneer hij echter het script van Top Gun onder ogen krijgt is hij meteen zeker dat dit de film is dat hij moet gaan maken. Dat onderbuikgevoel wat hij toen had is later goud waard. Top Gun wordt een kaskraker van formaat en zet Tom Cruise direct op de kaart.


 

Ondanks dat alles er goed uit ziet voor Cruise maakt hij niet altijd de juiste keuzes. Na Top Gun kiest hij voor een rol in de film The Color of Money en daarna Cocktail. Voor zijn rol in Cocktail ontvangt hij een Razzie voor slechtste acteur van het jaar. Maar, het deert Cruise niets. Hij weet wat hij wil en gaat vrolijk verder met acteren. Na dit klein debacle verschijnt hij samen met Dustin Hofman in de film Rain Man en dat blijkt geen verkeerde keus. De film wordt grandioos ontvangen en pakt zelfs de Oscar voor beste film.

Hoogtepunt op hoogtepunt

Cruise is on fire en niets lijkt hem stuk te krijgen. Hij rijgt de successen aaneen. Zo speelt hij de hoofdrol in de film Interview With A Vampire, Mission Impossible, Days of Thunder, Jerry Maguire én mag hij zelfs de hoofdrol spelen in Stanley Kubrick’s laatste film Eyes Wide Shut.

Al deze prachtrollen zorgen ervoor dat Tom Cruise nooit op zijn geld hoeft te letten. Hij kiest de rollen die hem aanspreken en dat doet hij zo goed dat hij gegarandeerd zorgt voor succes. En dat is iets wat de productiemaatschappijen graag hebben in Hollywood. Vanaf 2012 is Tom Cruise de best betaalde acteur ter wereld, en dat heeft hij allemaal aan zichzelf te danken.

Jack Reacher

Een sluipschutter vermoord op een willekeurige dag 5 mensen. Al het bewijsmateriaal wijst echter naar een verdachte die reeds in de gevangenis zit. De man wordt ondervraagd maar zegt helemaal niets. Op één ding na: “get Jack Reacher”. Reacher is een voormalig militair agent die al een tijdje van de aardbodem verdwenen is. Wanneer de naam van Jack op het nieuws verschijnt komt hij zelf verhaal halen. Als snel raakt hij verwikkeld in een kat- en muisspel waarin hij zelf de hoofdrol speelt.

Reageer hier en praat mee!

Sub navigatie:
Om je beter van dienst te zijn maakt het weblog van bol.com gebruik van cookies.