• header2

Deadmau5 weer springlevend

Maandag 6 februari 2012 | Geschatte leestijd: 2 minuten

Volgende week komt het nieuwe album uit van de ontzettend populaire dj Deadmau5 (Joel Thomas Zimmerman). De dj die ieder optreden met een gigantisch muizenhoofd staat te draaien op het podium fascineert ons ontzettend. Hoogste tijd dus om er eens wat extra aandacht aan te besteden.

profile image deadmau5

deadmau5

Joel Thomas Zimmerman (5 januari, 1981, Canada) is de persoon achter de dj en producer Deadmau5.

meer info

Dode muis in computer

Joel Zimmerman is altijd buitengewoon geïnteresseerd geweest in computers. Naast het maken van elektronische muziek bracht hij talloze uren door in chatrooms. En wanneer hij op een dag de videokaart van zijn computer wil vervangen, ontdekt hij een dode muis in zijn computerkast. Op het moment van deze vreemde ontdekking is hij in gesprek in een chatroom. Hier deelt hij uiteraard zijn opmerkelijke vondst. Vanaf dat moment wordt hij ook wel that dead mouse guy genoemd. En aangezien Dead Mouse een iets te lange naam is om mee te chatten, wijzigt hij zijn naam in Deadmau5.

Elektronische carrière

De carrière van Zimmerman begint in de jaren 90. Hij maakt elektronische dancemuziek met vaak als basis synthesizer geluidjes uit de jaren 80. Jaren rommelt hij wat aan totdat hij in 2005 zijn eerste ‘album’ genaamd Project 56 uitbrengt. Eigenlijk is het niet echt een album, maar meer een verzamel-cd met 56 verschillende demo’s. Toch levert het hem een contract op bij platenmaatschappij Ultra Records.

Na wat losse nummers op verschillende cd’s komt in 2008 het eerste echte album uit van Deadmau5: Random Album Title. Veel nummers die hierop staan zijn in samenwerking gemaakt met producer Kaskade. Samen maken ze het nummer Move for Me. En dat nummer betekent de doorbraak voor Deadmau5. Move for Me haalt de 1e positie in de Amerikaanse Billboard Hot Dance Airplay Chart in september 2008.

Deadmau5 is een imposante verschijning. Zimmerman treedt altijd op met een groot muizenhoofd dat constant van kleur verandert. Dit maakt hem interessant voor de buitenwereld. Tegelijkertijd verspreidt zijn muziek als een lopend vuurtje. Dit resulteert in een grote groep trouwe fans. In de jaren die hierop volgen lukt het hem om nog eens met 2 verschillende nummers op nummer 1 van de Hot Dance Airplay Chart te komen. I remember en Ghosts N Stuff zorgen ervoor dat Zimmerman de enige Canadees is die het ooit voor elkaar kreeg om 3 keer op nummer 1 in de Hot Dance Airplay Chart te komen.
 

Hollywood en de gameindustrie

De elektronische deuntjes en stevige beats van Zimmerman slaan in als een bom. Maar dat is niet de enige industrie die gevoelig is voor de muziek van de Canadees. Hollywood en de game-wereld zijn meer dan geïnteresseerd in zijn diensten. En die interesse is wederkerig. De muziek van Deadmau5 is inmiddels te horen in CSI en de populaire film Hangover 2. Daarnaast kreeg hij in Grand Theft Auto: Chinatown Wars een eigen radiostation en een speelbaar karakter in de game DJ Hero 2.

Terugval

Het succes van Deadmau5 is Zimmerman niet in de koude kleren gaan zitten. De dj is de afgelopen jaren hot en dat eist in de zomer van 2010 zijn tol. Zimmerman zakte tijdens een optreden in Washington in elkaar en werd met het spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hem werd onmiddellijke rust verplicht. Inmiddels is Deadmau5 weer springlevend en doet hij waar het allerbeste in is: steengoede muziek maken

Meowingtons Hax 2K11: Live From Toronto

In 2011 reisde hij Amerika en Canada door voor zijn Meowingtons Hax tour. Het hoogtepunt daarvan, de laatste dag, was in zijn geboortestad Toronto. Het absolute hoogtepunt van deze tour vond plaats op de allerlaatste tour-dag in zijn geboorteplaats Toronto. En het verslag van dat spektakel verschijnt binnenkort op dvd bij bol.com
 

Reageer hier en praat mee!

Sub navigatie:
Om je beter van dienst te zijn maakt het weblog van bol.com gebruik van cookies.