• header2

Top 5 langstlopende televisieseries ooit

Zondag 25 november 2012 | Geschatte leestijd: 2 minuten

Sommige tv-series zijn zo goed dat je hoopt dat ze nooit stoppen met het maken van nieuwe afleveringen. Aangezien we grote fans zijn van de Simpsons (en deze al eeuwig op tv zijn) dachten we dat het leuk zou zijn een top 5 te maken met langstlopende tv-series. Met de Simpsons natuurlijk op 1. Niet dus...

 • #5

  Dallas

  357 afleveringen

  Zelf hebben we Dallas niet echt meegemaakt maar je zou de populariteit van de serie kunnen vergelijken met het Nederlandse Goede Tijden Slechte Tijden. Althans, toen heel Nederland nog naar deze serie keek. Dallas draait om de rijke familie Ewing. Eén van de talloze hoogtepunten gebeurd aan het eind van het derde seizoen. Eén van de zonen wordt doodgeschoten en over de hele wereld vraagt men zich af wie hier verantwoordelijk voor is. Kijkers moeten helaas 4 afleveringen in het nieuwe seizoen wachten voordat ze erachter komen. Deze aflevering heette ‘Who Done it’ en is één van de best bekeken afleveringen ooit.
  • #4

   Law & Order

   400 afleveringen

   De eerste aflevering van Law & Order werd in 1990 uitgezonden en sindsdien zijn er al meer dan 400 episodes op de televisie uitgezonden. De kracht van de serie is waarschijnlijk de steeds wisselende cast. Veel hoofdrolspelers blijven niet langer dan een paar seizoenen. Dat maakt het allemaal niet raar aangezien in het echte leven de posities binnen de politie en de officier van justitie ook steeds veranderen. Zolang het gespuis maar achter slot en grendel verblijft, en daar gaat het om in Law & Order.
   • #3

    The Simpsons

    554 afleveringen (nog steeds bezig)

    De bekendste familie ter wereld draagt volgens ons de achternaam Simpson. Al sinds 1989 maken Homer, Bart, Lisa, Marge en Maggie de meest vreemde dingen mee die gek genoeg toch ook heel herkenbaar zijn voor een willekeurig gezin. De kracht van deze serie is overduidelijk het feit dat de animaties een jonge doelgroep aanspreken, maar de humor redelijk intelligent is zodat de serie ook voor volwassenen aantrekkelijk is. Tot nog toe zijn er al 554 afleveringen gemaakt en het einde is gelukkig nog niet in zicht.
    • #2

     Lassie

     588 afleveringen

     Lassie de mooie en vooral trouwe Zwiterse hond, wie kent hem niet? Wij kunnen ons deze serie nog wel vaag herinneren (samen met Skippy the bush kangaroo en Flipper de dolfijn) maar om heel eerlijk te zijn hebben we er geen flauw benul van gehad dat deze serie zolang is uitgezonden. Maar liefst 588 afleveringen zijn er gemaakt van een hond die iedere keer weer zijn familie uit benauwde situaties weet te redden. Slechts 3 honden hebben een ster op de Hollywood Walk of Fame waaronder Lassie. Rin Tin Tin en Strongheart zijn de andere 2.
     • #1

      Gunsmoke

      635 afleveringen

      Gunsmoke, de serie waar nog nooit iemand van heeft gehoord (hier op de redactie), is de serie die de meeste afleveringen achter zijn naam heeft staan. Maar liefst 635 afleveringen zijn er gemaakt van deze dramatische western serie. Het verhaal speelt zich af in Dodge City in Kansas Amerika. Leuke van deze serie is dat hij begonnen is op de radio in 1870. In 1952 werd het tijd om ook visueel het verhaal te vertellen en dus werd de serie gemaakt voor de televisie waar hij nog eens 20 jaar lang vertoond werd.

     Er zijn natuurlijk nog veel meer top televisieseries te koop bij bol.com.

     Reageer hier en praat mee!

     Sub navigatie:
     Om je beter van dienst te zijn maakt het weblog van bol.com gebruik van cookies.