• header2

De 5 allerbeste cabaretshows

Donderdag 3 januari 2013 | Geschatte leestijd: 2 minuten De 5 allerbeste cabaretshows

Meer lachen in 2015; het zou een goed voornemen kunnen zijn want lachen is gezond! Wij zochten vijf cabaretshows voor je uit die je geheid tranen van het lachen zullen bezorgen. Waterproof mascara vereist!

 • #1

  Alles komt goed

  Najib Amhali

  De show Alles komt goed is het hele jaar 2012 aan één stuk door uitverkocht geweest. Grote kans dus dat je er niet bij hebt kunnen zijn. In een intieme setting geeft Amhali het publiek een kijkje in zijn eigen leven. Hij had het eigenlijk een jaartje rustig aan willen doen, maar zijn tegenstanders denken daar helaas anders over. Een femme fatale kruist zijn pad, zijn huis wordt vakkundig gesloopt en hij wordt gevangen genomen door de gevreesde Dikke Man. Najib Amhali werd in 2011 voor de vijfde keer op rij gekozen tot leukste cabaretier van Nederland: lachen is dus gegarandeerd!
 • #2

  Binnen de lijntjes

  Ronald Goedemondt

  Binnen de lijntjes is alweer de vierde show van Ronald Goedemondt. Hij verkent hier in het thema conformisme. Energiebom Goedemondt springt, rent en huppelt over het toneel met achter hem de blaffende hond die logica heet. Voor wie geen idee heeft wat hij van Ronald Goedemondt moet verwachten, geven wij je hier een quote van hem over zijn eigen stijl: ‘Mijn gedachten zijn als spaghetti met een beetje gekleurde klei erbij en een speelgoedautootje, in een blender, knop aan… en dat is het moment dat ik het toneel op loop.’ Zijn shows hebben geen rode draad, weinig chronologie maar de grappen zijn perfect getimed. En dat is precies waar wij Goedemondt zo om bewonderen.
 • #3

  De rust zelve

  Jochem Myjer

  Hoewel de titel anders doet vermoeden, laat Jochem Myjer je in De rust zelve geen moment met rust. In hoog tempo passeren grappen, liedjes en immitaties de revue. Myjer neemt je mee naar zijn woonplaats Leiden (dat hij zelf Klein Absurdistan noemt) en alle bijzondere mensen die er wonen. Zo vertelt hij over zijn buurkinderen die hij spottend Halfzeven, Halfacht en Halfnegen genoemd heeft en doet hij imitaties van BN’ers terwijl hij op een trilband staat. Myjer gaat snel, razendsnel zelfs maar daar ligt dan ook zijn kracht. Als je van dynamisch en onconventioneel houdt, is dit de cabaretier voor jou!
 • #4

  Spiksplinter

  Hans Teeuwen

  Na een afwezigheid op het toneel van zeven jaar, kwam Hans Teeuwen in 2011 terug met een nieuwe show: Spiksplinter. In deze show schopt Teeuwen weer heerlijk tegen heilige huisjes aan zoals we van hem gewend zijn. Keiharde grappen worden afgewisseld met muzikale intermezzo’s, een goocheltruc en Teeuwen’s unieke improvisaties. De shows waren destijds binnen no time uitverkocht en ontvingen vrijwel alleen maar lovende recensies. Bij Uitgelicht! kwamen we vooral niet meer bij van de Michael Jackson-medley en ‘Broodje Worst’.
 • #5

  Zonder pardon

  Theo Maassen

  Het was de eerste cabaretshow die in Nederland in de bioscoop vertoond werd. Zonder Pardon is met maar liefst tien camera’s opgenomen om jou als kijker in de show te trekken en het gevoel te geven dat je ook daadwerkelijk in de zaal zit. Zoals we van Theo Maassen gewend zijn, zit zijn show vol galgenhumor. Het moet anders in de wereld, vindt hij, maar hoe? Zonder Pardon is een hilarische tirade over de tegenwoordige tijd. Maassen vliegt met een enorme vaart door een serie onderwerpen heen en vuurt tegelijkertijd zoveel grappen op je af dat het in ieder geval nooit saai wordt. Het mooie aan Maassen is dat hij je een blik in zijn ziel gunt, zonder daarbij ook maar een seconde sentimenteel te worden.

Meer cabaret op bol.com

Voor meer cabaretshows kun je uitstekend bij bol.com terecht. Klik hier voor het volledige overzicht.

Reageer hier en praat mee!

Sub navigatie:
Om je beter van dienst te zijn maakt het weblog van bol.com gebruik van cookies.