• header2

Top 5 cult animatiefilms

Zaterdag 15 december 2012 | Geschatte leestijd: 1 minuut Top 5 cult animatiefilms

Vanaf afgelopen donderdag draait de animatiefilm Wreck it Ralph in de bioscopen, waarin een leger aan gamepersonages de boel op stelten zetten. Waar zijn nog meer de poppen aan het dansen? Check deze top 5 cult animatiefilms.

 • #5

  Akira

  Cyberpunk classic

  Van het Japanse filmgenre ‘manga’ hadden we nog niet echt gehoord in 1988, maar daar bracht de film Akira met bruut geweld verandering in. Deze cyberpunk animatiefilm bracht het genre op onnavolgbare wijze op de kaart: met prachtige animaties, bruut geweld, en een flinke hoop esoterisch gefilosofeer. Want hoe mooi de film ook is, wie ons het einde glashelder uit kan leggen: graag!
 • #4

  My Neighbor Totoro

  Prijswinnend verhaal

  Japanse animatiefilms zijn goed in het bedenken van sesamstraat-achtige beesten met een hoog knuffelgehalte. Totoro is daar zeker een van. Toch is de film allesbehalve kinderachtig. Het prachtige kleine verhaal werd in 1988 beloond met de prijs “Anime Grand Prix”. De film werd opgevolgd door een boekenserie. 
 • #3

  Prinses Mononoke

  Die goden weer

  Klein is het verhaal van Prinses Mononoke niet te noemen. De mensheid krijgt het in dit verhaal namelijk aan de stok met de goden, en dat zijn zeker geen vriendelijke sinterklaassen met een witte baard. De gigantische draakachtige beesten houden flink huis en de enige die de mensheid kan redden is prinses Mononoke. Natuurlijk gaat dat lukken, maar niet zonder een flinke portie actie.
 • #2

  Spirited Away

  Betoverend sprookje

  In Spirited away gaat de 10-jarige Chihiro op reis in een wereld vol goden, heksen en monsters. Aan haar ouders heeft ze weinig hulp, die zijn omgetoverd in varkens. Ondanks deze bizarre setting is Spirited Away een betoverend mooi sprookje met een even betoverende soundtrack. Het won sinds de uitkomst in 2011 dan ook een arm vol prijzen.
 • #1

  The Iron Giant

  Groot speelgoed

  The Iron Giant gaat over de vriendschap tussen een jongetje en een ijzeren reus uit de ruimte, die naast heel groot, ook heel aardig is. De Amerikaanse overheid vindt van niet en probeert de reus te vernietigen. Muzikant Pete Townshend stond ooit aan de wieg van deze film. Hij introduceerde het verhaal als onderwerp voor zijn album The Iron Man: A Musical.

Reageer hier en praat mee!

Sub navigatie:
Om je beter van dienst te zijn maakt het weblog van bol.com gebruik van cookies.