• header2

Top 5 Beste Quentin Tarantino songs

Donderdag 17 januari 2013 | Geschatte leestijd: 2 minuten

Mocht de filmcarrière van regisseur Quentin Tarantino ooit in slop raken, dan kan hij altijd nog aan de slag als muzieksamensteller. De man levert niet alleen goede films af, maar ook meesterlijke soundtracks. Zo ook voor zijn nieuwste film Django Unchained. Reden te meer om onze favoriete top 5 te presenteren uit zijn voorgaande films.

 • #5

  David Bowie - Putting out the fire

  Inglourious Basterds

  Dat de Amerikaanse regisseur de afloop van de Tweede Wereldoorlog naar zijn hand zette door Hitler anders te laten sterven dan in het echt vergeven we hem. Met iemand die dit krachtige nummer van Bowie weer eens onder de aandacht brengt, zijn we namelijk sowieso blij. De basterds uit de titel van de film zijn een Amerikaans clubje nazi-jagers die er op uit zijn de leiders van het Derde Rijk uit te schakelen. En daarbij zijn brute moorden geoorloofd. Heftige soundtrack waarop westernmuziek-icoon Ennio Morricone ook een paar keer langskomt.
  • #4

   Al Green - Let's stay together

   Pulp Fiction

   Een soundtrack die volledig klopt en nooit verveeld. Kroonjuweel is toch wel dit zoetgevooisde nummer van Al Green dat maar niet uit je hoofd gaat. Naast grote namen op de soundtrack (Dusty Springfield, Chcuck Berry, The Statler Brothers) ook grote namen in de film zelf. Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Uma Thurman, Harvey Keitel, John Travolta en Rosanna Arquette laten deze intelligente en droge gangsterfilm boven al zijn concurrenten uitstijgen.
  • #3

   Pam Grier - Long time woman

   Jackie Brown

   Dat actrice Pam Grier kan acteren wisten we al door haar vele rollen in blaxploitationfilms. Dat ze ook kan zingen blijkt op de soundtrack van Jackie Brown. Haar krachtige, onalledaagse stem maakt van dit nummer de meest opvallende verschijning op de plaat. Pam is titelheldin Jackie Brown, een stewardess die er wat illegale klusjes voor een wapenhandelaar naast doet om haar armzalige bestaan wat minder armzalig te maken. Maar dan wordt ze gepakt en komt ze alleen maar onder een gevangenisstraf uit als ze meewerkt met de politie.
  • #2

   Nancy Sinatra - Ban Bang, my baby shot me down

   Kill Bill: volume 1

   Zowel film als soundtrack waren lang verwacht. Na het verschijnen van Jackie Brown had opvolger Kill Bill: Vol. 1 namelijk zes jaar op zich laten wachten. Tarantino loste de belofte in: zowel film als soundtrack zijn meesterlijk goed. Evenals voorgaande soundtracks kiest Tarantino opnieuw voor een mix van nummers, instrumentale stukken en tekstfragmenten uit de film. Het ingetogen nummer van Nancy Sinatra (dochter van Frank Sinatra) kun je na het zien van Kill Bill nooit meer beluisteren zonder het wraakzuchtige hoofd van actrice Uma Thurman voor je te zien. Overigens heeft ze er alle reden toe om wraakzuchtig te zijn aangezien ze haar vermoorde man en kind moet wreken.
  • #1

   Little Green Bag - George Baker Selection

   Reservoir Dogs

   Wie had ooit gedacht dat de Zaanse band George Baker Selection cool zou worden met dank aan de Amerikaanse regisseur Quentin Tarantino? Precies! Helemaal niemand. Toch gebeurde het doordat Tarantino de debuutsingle Little Green Bag gebruikt voor de gewelddadige film Reservoir Dogs. Onvergetelijk deuntje, onvergetelijke soundtrack en onvergetelijke film over een stel gangsters dat op zoek moet naar een verrader in de eigen gelederen na een overval waar de politie duidelijk van op de hoogte was.

  Reageer hier en praat mee!

  Sub navigatie:
  Om je beter van dienst te zijn maakt het weblog van bol.com gebruik van cookies.