• header2

Spannende boeken van King en Deaver

Zaterdag 15 juni 2013 | Geschatte leestijd: 2 minuten

Zoals je eerder hebt kunnen lezen op dit weblog, staat deze maand in het teken van ‘het spannende boek’. In het kader hiervan belichten we hier twee nieuwe, megaspannende boeken; één van fantasy- en horrorkoning Stephen King en één van misdaadschrijver Jeffrey Deaver, bekend van onder meer het boek en de verfilming ervan, The Bone Collector.

Royaal oeuvre

Als Jeffrey Deaver een misdaadschrijver is, dan is Stephen King een veelschrijver. De koning van de fantasy- en horrorverhalen lanceerde deze maand namelijk zijn nieuwste boek, Joyland. Dit is om precies te zijn titel nummer 53 in het uitgebreide King-oeuvre. Uitgeschreven is King nog lang niet, zo werkt hij op het moment aan Dr. Sleep, een vervolg op het wereldberoemde boek The Shining. Overigens dateert het laatste boek van King, The Wind Through the Keyhole, van april 2012. Stilzitten is kennelijk niks voor de koning…

Tiende thriller

Maar ook niks voor Jeffery Deaver, auteur van onder meer The Bone Collector, Carte Blanche (een boek over James Bond) en The Stone Monkey. Deaver publiceerde in de periode van 1992 tot en met 2013, elk jaar minstens één nieuwe titel. Onomstotelijk bewijs van zijn nijverheid. Zijn laatste werk, XO, is van 2012 en zijn nieuwste boek, The Kill Room, is deze maand uitgekomen. Deaver-fans weten vast al dat dit de tiende thriller is in de bekende Lincoln Rhyme-serie, de reeks waarin – je raadt het al – detective Lincoln Rhyme en zijn onvermijdelijke assistente Amelia Sachs, de hoofdrol spelen.

In de ban van het spookhuis

Kings boek vertelt over Devin Jones, een jongeman die een zomerbaantje heeft in het amusementspark Joyland. Jones heeft het zo naar zijn zin in het park dat hij besluit z’n studie te onderbreken om een tijdje in Joyland te blijven. In deze periode raakt hij in de ban van de verhalen over de jaren geleden vermoorde Linda Grey, wier geest nog altijd in het spookhuis rondwaart. Nadat Jones zich ook nog ontfermt over een terminaal ziek jongetje, gebeuren er dingen die zijn leven voorgoed veranderen.

Kat-en-muisspel

In The Kill Room krijgt Rhyme te maken met een koelbloedige sluipschutter die op de Bahamas de Amerikaan Robert Moreno uitschakelt. Al snel blijkt het geen afrekening in het criminele circuit te zijn, maar een geplande operatie van de Amerikaanse regering om Moreno te verhinderen een terroristische aanval te plegen. Als vervolgens duidelijk wordt dat de regering op basis van foutieve informatie heeft gehandeld, Moreno had een vreedzame protestactie gepland, worden Rhyme en Sachs bij de zaak betrokken. Terwijl Sachs in New York duikt in het verleden van Moreno, reist Rhyme af naar de plaats delict in Nassau. Als een meedogenloze man systematisch alle mogelijke bewijslast begint te elimineren, waaronder de getuigen, verandert het onderzoek in een kat-en-muisspel met de sluipschutter, vooral wanneer hij Rhyme in het vizier krijgt.

King of Deaver?

Dan de hamvraag: welk boek moet je gelezen hebben? Als het aan ons ligt, allebei. Beide schrijvers zuigen je van begin tot eind in het verhaal dat ze geschreven hebben. Feit is wel dat het boek van Deaver een titel is uit een serie. Maar goed, desalniettemin is het een uitstekend boek. Het leest wel gemakkelijker weg als je bekend bent met de serie. Kings boek is een pil die je in één ruk uitleest, een verhaal over liefde en verlies, over opgroeien en oud worden, en over diegenen voor wie de dood voortijdig komt. Dus, welk boek wordt het? Overigens zijn Joyland en The Kill Room verkrijgbaar in zowel het Nederlands als het Engels.

Meer van de heren

Bekijk hier het volledige oeuvre van Stephen King, en hier van Jeffery Deaver. Wil je meer lezen over de Maand van het Spannende Boek? Kijk dan hier.

Mis nooit meer iets

We hebben zoveel leuke acties en aanbiedingen, die delen we graag met jou! Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven en we sturen alles lekker makkelijk, rechtstreeks naar jouw e-mailbox. Enne, stopzetten kan altijd.

Reageer hier en praat mee!

Sub navigatie:
Om je beter van dienst te zijn maakt het weblog van bol.com gebruik van cookies.