• header2

Speelgoed van het jaar 2012

Donderdag 8 november 2012

De winnaars van het beste speelgoed van 2012 zijn bekend. In vijf leeftijdscategorieën konden consumenten hun stem uitbrengen op 25 speelgoedartikelen die door een vakjury zorgvuldig zijn uitgezocht. Per categorie kan zich nu een speelgoedartikel zich verkopen als Speelgoed van het jaar. Handig zo vlak voor de feestdagen.

Uitgebreid getest

De verkiezing van speelgoed van het jaar komt niet zomaar tot stand. Een bekwame vakjury testte in de zomer speelgoed op speelwaarde, een goede handleiding, aantrekkelijkheid van het artikel en een goede prijs/kwaliteit verhouding. Het beste speelgoed per leeftijdscategorie werd door de jury genomineerd voor de felbegeerde titel. Kinderen en ouders konden het speelgoed uitgebreid testen (en vervolgens hun stem uitbrengen) op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en (spellen)verenigingen in het hele land. Ook op de website speelgoedvanhetjaar.nl kon gestemd worden. Uiteindelijk zijn 5 speelgoedartikelen gekozen tot winnaar.

De winnaars zijn…

Nijntje blijft een geliefd figuur onder de jongste kinderen. In de categorie 0 tot en met 2 jaar won het spel Nijntje verstoppertje spelen. De naam verklapt het al: dreumesen, peuters en kleuters moeten op zoek naar het bekende konijntje van Dick Bruna dat ergens verstopt is. Elke 10 seconden roept Nijntje iets. Een eeuwenoud spel dus, maar dan in een nieuw jasje.

In de categorie 3 tot en met 5 jaar ging de prijs naar de Tiptoi Starter Set stift + boek. Met dit spel kunnen kinderen spelenderwijs de wereld ontdekken. Als het kind met de stift op een afbeelding of tekst tipt, klinken er bijbehorende geluiden, gesproken tekst of muziek. De elektronische intelligentie biedt de mogelijkheid om het boek volledig zelfstandig steeds weer opnieuw te beleven. De jury noemt de Tiptoi Starterset “magisch” en “leuk voor kinderen en volwassen.

Meer elektronica zien we in de categorie 6 tot en met 8 jaar. Daar wint de Kurio 7 Kindertablet. Hoewel kinderen tegenwoordig de iPad volledig onder de knie lijken te hebben, heeft Kurio toch een eigen Android tablet ontwikkeld. Op de tablet zijn 460.000.000 voor kinderen geschikte websites en apps in kaart gebracht die door ouders nog verder gefilterd kunnen worden. Per kind kan een profiel ingesteld worden. Volgend de jury past deze tablet “helemaal in de kinderwereld”.

Alles draait om spanning in de categorie 9+. Het spel Boom Boom Balloon kwam daar als winnaar uit de bus. Spelers gooien om beurten de dobbelsteen en klikken stokjes in een ballon. De balloon neemt steeds extremere vormen aan. De spanning bouwt zich op. Als de ballon knapt door het stokje dat jij plaatste, dan heb je verloren. Een simpel spel, maar oh zo spannend. Wanneer knapt die ballon?

Het strategische bordspel Stenen Tijdperk won in de categorie 12 tot 99 jaar. In dit bordspel proberen de spelers te overleven in het Stenen Tijdperk. Jaag op wild, ontwikkel gereedschap, verzamel grondstoffen en bouw hiermee hutten. Voor alles wat je bereikt in het Stenen Tijdperk, ontvang je punten. Veel manieren om je doel te bereiken, dus ieder potje is anders.

Reageer hier en praat mee!

Sub navigatie:
Om je beter van dienst te zijn maakt het weblog van bol.com gebruik van cookies.