• header2

Nieuw: Nick & Simon, Green Day en Mika

Vrijdag 21 september 2012 | Geschatte leestijd: 1 minuut

De nieuwe cd’s vliegen je deze maand om de oren. September is traditioneel de maand waarin veel artiesten hun nieuwe album presenteren. Daarom geven we je de komende weken elke vrijdag een update van de meest opvallende nieuwe releases. Deze week Nick & Simon, Mumford & Sons, Green Day en Mika.

Nick & Simon

Het album Sterker van Nick & Simon was nog niet eens uit of het had al de gouden status te pakken. Bij de albumpresentatie in Carré afgelopen woensdag kregen de twee de felbegeerde gouden plaat uit handen van Johan Cruijff. Met nu al 25.000 verkochte exemplaren gaat de cd vandaag officieel in de verkoop. Sterker is het 5e album van het duo uit Volendam met daarop 12 gloednieuwe nummers. Heb je niet genoeg aan deze ‘normale’ editie, dan is er ook nog de Deluxe Edition. Daarop staan nog 2 extra nummers (waaronder de eerste single van dit album: Vrij). Naast deze 2 songs krijg je er ook nog een bonus-dvd bij met nummers van anderen die live zijn opgenomen in de Wisseloord Studio’s. Ol’ 55 van Tom Waits, Gold Rush van Ed Sheeran en Cannonball van Damian Rice bijvoorbeeld. De echte fan gaat dus voor de Deluxe Edition.

Green Day


Is Nick & Simon niet jouw ding? Dan kijk je misschien uit naar het nieuwe album van Green Day. Nou ja, 1 album. Het zijn er eigenlijk 3. De eerste van de trilogie heet toepasselijk Uno! en verschijnt vandaag. Daarop staat onder andere de 3FM Megahit Oh, Love en de nieuwe single Kill The DJ. Zelf beschrijven ze Uno! als ‘somewhere between AC/DC and the early Beatles’ en luisterend naar de singles kunnen we ons daar wel in vinden. Gesteund door een goede review in het Amerikaanse muziekmagazine Rolling Stone kunnen de punkrockers met een gerust hart de eerste van de trilogie de wereld in sturen.


 

Mika

Mika heeft na 3 jaar ook weer een album uit. Deze Libanees-Britse zanger brak in 2007 wereldwijd door met zijn album Life In Cartoon Motion. Hits als Relax, Take It Easy en Grace Kelly werden aan de lopende band op de radio gedraaid. De opvolger van zijn debuutalbum, The Boy Who New Too Much, had iets minder impact maar bracht hem ook veel succes. Met zijn nieuwe album The Origin Of Love hoopt hij dit succes te evenaren. Daarvoor trok hij alles uit de kast. Hij vloog de wereld over om samen te werken met een groot aantal top-artiesten en de beste producers, zoals Pharrel Williams en Benny Benassi. We zijn benieuwd naar het resultaat.

Mumford & Sons

Naast Nick & Simon is het nieuwe album van Mumford & Sons wel de grootste release van de week. Vorige week schreven we al over de nieuwe cd Babel. Als je ‘m nu bij bol.com besteld, maak je kans op een reis voor 2 personen naar een concert van de band in het buitenland.

Ook nieuwe deze week:
Aftermath Of The Lowdown – Richie Sambora
Mission (Deluxe Edition) – Cecilia Bartoli
> Album Title Goes Here < – Deadmau5
Push And Shove - No Doubt

Reageer hier en praat mee!

Sub navigatie:
Om je beter van dienst te zijn maakt het weblog van bol.com gebruik van cookies.