• header2

Nederland niet culinair?

Dinsdag 5 februari 2013 | Geschatte leestijd: Minder dan 1 minuut Nederland niet culinair?

Nederland blijft een land van tulp en tolerantie lezen we vandaag op De Telegraaf. De buitenlandse toeristen blijven dol op de tulpen, molens en kaas, maar zijn minder te spreken over het culinaire aanbod. Nu weten wij ook wel dat onze keuken niet tot de wereldtop behoord, maar een maaltje uit deze kookboeken slaan we niet over.


 • #3

  Hollandse Happen

  Lekker Uit De Delfts Blonde Keuken

  Hollandser kun je een omslag niet maken. De dames van Blond Amsterdam weten daar alles van. Hun servies voelt oer-Hollands aan en vindt wereldwijd gretig aftrek. Het kookboek Hollandse Happen past perfect in het straatje van Blond Amsterdam en staat vol klassiekers uit de Nederlandse keuken. Erwtensoep, de gehaktbal, stampot, bitterballen, noem maar op. Voor buitenlanders die kennis willen maken met wat we zoal eten in het land van de molens en tulpen is dit een aanrader. Hollandser wordt het bijna niet. Ook verkrijgbaar in het Engels.
 • #2

  Puur Zeeland

  De Zeeuwse Keuken

  Met 3 Michelin Sterren is restaurant Oud Sluis zo ongeveer het beste restaurant van Nederland. In het uiterste hoekje van Nederland, vlakbij Belgiƫ, kookt topchef Sergio Herman met de beste regionale producten. Uit Zeeland dus. In Puur Zeeland laat hij zien hoe je met typisch Zeeuwse producten als lamsoor, mosselen en Oosterscheldekreeft een heerlijke gerecht op tafel tovert. Voor de beginnende kok zijn de recepten misschien wat hoog gegrepen, maar bijkomend voordeel is dat je ook een prachtig beeld krijgt van de mooie provincie Zeeland.
 • #1

  Het Nederlands bakboek

  Recepten en historische verhalen voor de thuisbakker

  Oliebollen, Duivekater, Amsterdamse korstjes en de bolus. Ja, wij kennen deze baksels ook niet allemaal, maar ze maken deel uit van een rijke baktraditie in Nederland. Misschien is niet iedereen buiten Nederland onder de indruk van ons culinair aanbod, maar een stroopwafel, om maar iets te noemen, gaat er zeker graag in. Gaitri Pagrach-Chandra (geboren in Brits Guyana) verdiepte zich in de Nederlandse bakcultuur en schreef met Het Nederlands Bakboek een fantastisch kookboek. Het best van het afgelopen jaar zelfs. Dit boek werd onlangs verkozen tot Kookboek van het jaar.

Reageer hier en praat mee!

Sub navigatie:
Om je beter van dienst te zijn maakt het weblog van bol.com gebruik van cookies.