• header2

Laura Jansen - Elba

Vrijdag 22 maart 2013 | Geschatte leestijd: 1 minuut Laura Jansen - Elba

Wat waren we onder de indruk van de stem van de onbekende Laura Jansen toen we haar het nummer Use Somebody in het radioprogramma van Giel Beelen hoorden zingen. En we waren niet de enigen. Haar debuutalbum Bells werd een enorm succes. Vanaf vandaag ligt haar nieuwe plaat Elba in de winkel.

Liefdesverdriet


Dat liefdesverdriet en een verbroken relaties de mooiste nummers opleveren, wisten we al langer. Hoe treurig het verbreken van een relatie ook is, voor de liefhebbers van muziek is het een zegen. Laura Jansen zat middenin het schrijfproces voor haar nieuwe album Elba toen het misging met haar vriend. Die moeilijke periode leverde wel de nodige inspiratie op. En dat het album er niet slechter op geworden is, wordt ons meteen duidelijk bij het luisteren ernaar.

Laura Jansen heeft duidelijk stappen gemaakt na het verschijnen van de ook niet onverdienstelijke debuutplaat Bells. Elba klinkt een stuk krachtiger. Het toevoegen van de nodige beats (die overigens niet overheersen) zorgt ervoor dat je toch langer geboeid naar het album blijft luisteren. De single Queen of Elba is wat dat betreft een goed voorbeeld voor de rest van de nummers. Je krijgt niet meer het idee dat je naar een lief meisje achter de piano aan het luisteren bent, maar dat er een pop-diva is opgestaan.


 
Op Elba staan 11 nummers die het waard zijn om op het album te staan. Van het openingsnummer The Lighthouse, de samenwerkingen met Ed Harcourt (A Call To Arms) en Keane-zanger Tom Chaplin (Same Heart) tot de Bronski Beat-cover Smalltown Boy en het prachtige Paper Boats. Zo’n pop-album konden we wel gebruiken zo vlak voor de lente.

Win kaarten voor een concert


Vanaf april maakt Laura Jansen een rondje langs de bekende Nederlandse pop-podia. Wil jij daar een keer bij zijn? Dat kan. Als je nu het album Elba koopt en je mailt je bestelbevestiging naar prijsvraag@bol.com, dan maak je kans op 2 kaarten voor één van de concerten.

Reageer hier en praat mee!

Sub navigatie:
Om je beter van dienst te zijn maakt het weblog van bol.com gebruik van cookies.