• header2

Koken met Jamie

Maandag 8 april 2013 | Geschatte leestijd: 1 minuut

Koken is een dagelijks terugkerend ding. Leuk op een vrije zondag, maar waarschijnlijk kom je doordeweeks vaak handen en tijd tekort. Jamie Oliver brengt iets nieuws: de HomeCooker. Het scheelt tijd en verandert je gegarandeerd in een keukenprins(es).

Philips Jamie Oliver HomeCooker: ideale Kook-combinatie

Je kent het wel: net als je aan het koken bent, vraagt je zoon of je een spelletje met hem wilt doen, wil je dochter hulp bij haar huiswerk en zit de hond piepend bij de deur. Hoe fijn zou het zijn als je koken met alle dagelijkse aandachtsvragers kunt combineren? Dat kan! De Philips Jamie Oliver HomeCooker HR1040/90 is wat ie zegt: een hulp in je eigen keuken. Hierin kook, stoom, gaar, braad, smelt en stoof je al je favoriete gerechten, terwijl je ondertussen tijd hebt om tafel te dekken, de hond uit te laten of even onderuit te zakken met een wijntje op de bank.

Handsfree

Het apparaat kan zonder toezicht koken. Het enige wat jij doet, is de tijd en temperatuur instellen (tussen de 40-250 ºC) en de ingrediënten er op het juiste moment ingooien. Het handige is dat de HomerCooker daarvoor een piepsignaal laat horen. Het roeren wordt voor je gedaan met het roerhulpstuk. Een uitkomst voor iedereen die wel eens een risotto heeft gemaakt… Je hoeft er niet de hele tijd bij te blijven, dus kunt ondertussen bijgerechten maken of met je gasten genieten van het voorgerecht.

Stapelgoed

Het is even wennen aan het instellen van de temperatuur en tijd, maar het bedieningspaneel is eenvoudig en je zelfs het kookproces tussendoor stopzetten. Wij waren vooral gecharmeerd van het mandje dat je in je pan kunt zetten: een soort vergiet waarin je rijst, aardappels of pasta kookt die je dus niet hoeft af te gieten. Het is ook mogelijk om verschillende gerechten boven elkaar tegelijkertijd klaar te maken. Dit vergt iets meer oefening, omdat je te maken hebt met verschillende bereidingstijden, maar door het controlesysteem kan het eten niet aanbranden. Geen ruimte in je keukenkastje? Je rechaud, fonduepan en stoompan kun je weg doen, want die functies worden ook overgenomen door de HomeCooker. Zo hielden wij er tijdens de eerste barbecue van het jaar (ja, wij zijn er vroeg bij) onze satésaus in warm. En een groot aantal onderdelen kan gewoon in de afwasmachine.

Receptenboek

Inspiratie is niet nodig, want Jamie schreef speciaal voor de gebruikers een receptenboek vol met niet te mislukken gerechten: met ontbijtjes, lunch, diner en zelfs desserts. Vooral eenpansgerechten zijn een succes: stoofpotjes, curry’s, ratatouille, paella is echt een winnaar. Maar ook soepen als minestrone, uiensoep of Thaise kokossoep met kipfilet bereid je heel gemakkelijk. Meer van de Hollandse pot? Aardappelen en groenten kun je probleemloos en op een gezonde manier in de HomeCooker bereiden. Kortom: een succesvolle samenwerking tussen Philips en Jamie Oliver, die – zo wordt gefluisterd – in de toekomst nog meer mooie producten gaat opleveren…

Reageer hier en praat mee!

Sub navigatie:
Om je beter van dienst te zijn maakt het weblog van bol.com gebruik van cookies.