• header2

Kerst met Olivia, John, Rod en Cee Lo

Donderdag 20 december 2012 | Geschatte leestijd: 1 minuut Kerst met Olivia, John, Rod en Cee Lo

We beginnen steeds meer zin te krijgen in kerst. Overal stemmige lichtjes als we naar huis fietsen na een dag werken en op de radio horen we elk uur wel een kersthit voorbij komen. Vaak dezelfde die we al jaren kennen, maar misschien wordt er ook iets gedraaid van deze nieuwe kerstplaten.

Cee Lo Green & The Muppets

Het Amerikaanse equivalent van Van Velzen of Marco Borsato in The Voice, Cee Lo Green, had dit jaar wel zin in een kerstplaat. De producer/zanger die zijn grootste hit kende met F**k You! heeft met Ceelo’s Magic Moment best een lekker soul-album opgenomen. Hij waagt zich aan Mariah Carey’s All I Want For Christmas, maar leuker zijn de duetten die hij opnam met collega Voice-coach Christina Aguilera, Rod Stewart en The Muppets. Vooral de clip van die laatste samenwerking brengt je in een ‘good mood’.


 

Rod Stewart

Het was een beetje wachten op het moment dat good old Rod Stewart zijn kenmerkende stem over een aantal kerstklassiekers zou leggen. Wie Rod de laatste jaren een beetje heeft gevolgd weet dat hij toch aardig succesvol was met de vertolking van oude nummers van Bing Crosby, Frank Sinatra en Nat King Cole op zijn American Songbook-cd’s. Geheel in die lijn valt Merry Christmas, Baby. Have Yourself A Merry Little Christmas, Winter Wonderland, Let It Snow! worden door Rod en een aantal gastmuzikanten (Micheal Bublé, Cee Lo Green, Mary J. Blige) sfeervol op de plaat gezet.


 

Olivia Newton-John en John Travolta


Bijna 35 jaar na het verschijnen van Grease hebben Olivia Newton-John en John Travolta elkaar weer gevonden op hun kerstplaat This Christmas. Het droomkoppel uit de film hebben 13 kerstnummers opgenomen en deden dat niet alleen. Babra Streisand, Cliff Richard, Tony Bennet en saxofonist Kenny G hadden ook wel zin om met de twee de studio in te duiken. Niet het beste album aller tijden, maar het blijft vermakelijk om John Travolta met films als Pulp Fiction in je achterhoofd deze nummers te horen zingen.


 

Reageer hier en praat mee!

Sub navigatie:
Om je beter van dienst te zijn maakt het weblog van bol.com gebruik van cookies.