• header2

Yes-R: "Ik wil internationaal doorbreken"

Vrijdag 5 april 2013 | Geschatte leestijd: 2 minuten Yes-R:

Het neefje van Ali B is hij eigenlijk allang niet meer, want Yesser Roshdy is gewoon zichzelf, ofwel Yes-R. Inmiddels draait hij al een aantal jaren mee als rapper, entertainer en tv-presentator, maar ondertussen werkt Yes-R aan een soort van carrièreswitch. Wij vroegen hem naar het hoe, wat en waarom.

Eerst even terug in de tijd: Yes-R werd geboren op 2 november 1986 en begon, geïnspireerd door Ali B, op 16-jarige leeftijd met rappen. Al snel bleek dat hij over het nodige talent, doorzettingsvermogen en een goede flow beschikte – wel zo makkelijk in de competitieve rapscene. Daar plukte hij in 2005 de vruchten van door samen met Ali B het nummer ‘Leipe Mocro Flavour’ uit te brengen, een regelrechte hit die het tot de tweede plek in de Nederlandse Top 40 schopte. Inmiddels is Yes-R 26 en timmert hij aan de weg als presentator van het tv-programma ‘The Next Pop Talent’. Echter, hij wil dit jaar graag doorbreken als internationaal dance artiest.

Tweede track

Helemaal nieuw in de dancescene is Yes-R niet; sinds twee jaar draagt hij met z’n stem en Engelstalige lyrics bij aan dancenummers. Bovendien is hij mede-eigenaar van het nieuwe dance-/houselabel Casseta Music, waar dj-talent Alvita, die op het moment furore maakt met het nummer ‘Mind Crime’, is ondergebracht. Zelf hoopt Yes-R internationaal door te breken met de track die hij begin maart uitbracht in ons land: ‘Till The Sun Comes Up’, gemaakt door twee Deense producers, in samenwerking met de eveneens uit Denemarken afkomstige Grammy-winnares Sisse Marie. ‘Till The Sun Comes Up’ is trouwens niet de eerste danceplaat van Yes-R, dat was de track ‘Good Girls Gone Bad’, gemaakt in samenwerking met DJ Alvaro.

Supertrots

Over het nummer, waarvoor Yes-R een deel van de teksten verzorgde, is hij razend enthousiast: “Bovenal is het gewoon een gave track waar ik supertrots op ben, maar het verhaal erachter is ook tof. Zo heeft Sisse een succesvolle carrièreswitch achter de rug en dat inspireerde me om door te zetten met die van mij. Zij begon als zangeres, werkte vervolgens als model en maakte in 2010 een geweldige comeback in de muziekscene door een nummer-1 hit te scoren in haar thuisland. Supergaaf toch?!”

Liefde voor de rapmuziek

Over de carrièreswitch gesproken: betekent de focus op dancemuziek dat Yes-R stopt met rappen? Yes-R: “In principe niet, want mijn liefde voor de rapmuziek is nog steeds groot. Ik heb vorig jaar een rapalbum uitgebracht dus mijn fans kunnen nog een tijdje vooruit. Alle ‘vrije’ tijd die ik heb gebruik ik om met dancemuziek bezig te zijn, want ik ben supergemotiveerd om internationaal door te breken. Lukt dat niet, dan gebruik ik alles dat ik heb geleerd om een gaaf rapalbum te maken”. Overigens is de kans groot dat we Yes-R een keer horen rappen in een danceplaat: “Op de nummers waar ik tot nu toe aan heb meegewerkt, zing ik, maar in de toekomst is er wellicht ruimte voor een danceplaat waarin ik rap”.

Samenwerking met DJ Chuckie

Hoe dan ook, Yes-R heeft duidelijk een toekomst voor ogen in de internationale dancescene – naar het voorbeeld van Eva Simons en Sharon Doorson: “Wat die meiden doen in Nederland en het buitenland is echt te gek. Ik hoop dat ik het op dancegebied net zo ver ga schoppen als zij”. Om dat voor elkaar te krijgen, heeft Yes-R nog een bepaalde samenwerking in gedachte? “Het zou te gek zijn als ik met DJ Chuckie een plaat mag maken. Hij is niet alleen een steengoede dj, maar ik vind ook dat zijn stijl goed bij mij past. Wie weet komt het er dit jaar wel van. Eerst maar eens zien hoe ‘Till The Sun Comes Up’ het ervan af brengt”.

Meer Yes-R? Ga dan naar bol.com en bekijk zijn oeuvre.

Yes-R live zien?

Meemaken hoe Yes-R het ervan af brengt als presentator van ‘The Next Pop Talent’? Stuur dan voor dinsdag 9 april een e-mail naar weblog@bol.com onder vermelding van ‘Winactie Yes-R’. Je maakt dan kans op twee plekken bij de live-uitzending van ‘The Next Pop Talent’. Als je wint mag je samen met een vriend/vriendin als gast de uitzending bijwonen. Zet daarom in je e-mail niet alleen je eigen naam, maar ook de naam van de vriend/vriendin die je graag mee wil nemen. De winnaars worden ingeschreven op de gastenlijst van het tv-programma.

Reageer hier en praat mee!

Sub navigatie:
Om je beter van dienst te zijn maakt het weblog van bol.com gebruik van cookies.