• header2

Huub van der Lubbe solo

Vrijdag 1 februari 2013 | Geschatte leestijd: 1 minuut Huub van der Lubbe solo

We kennen Huub van der Lubbe natuurlijk allemaal van De Dijk. Al sinds 1981 staat hij met zijn vrienden op het podium in uitverkochte zalen. Nu gaat hij voor een keer solo. Vandaag komt Simpel Verlangen uit. Een uitgekleed album. Alleen Huub met zijn gitaar.

Simpel Verlangen

In periodes dat De Dijk geen optredens had klom Huub van der Lubbe nog wel eens op een podium van een theater of tijdens een literaire bijeenkomst. Zichzelf begeleidend op de gitaar zong hij dan nummers van de De Dijk en nog nooit eerder opgenomen nummers in z’n meest pure en simpele vorm. Er bleek zoveel vraag naar de nummers in deze uitvoering dat hij besloot een album op te nemen. Het resultaat is Simpel Verlangen.

De titel is afkomstig van een nummer dat hij in 2006 schreef toen hij voor het NPS-programma De avond van het liefdeslied gekoppeld werd aan dichter Gerrit Komrij. Uit deze samenwerking kwam het nummer Simpel Verlangen tot stand. Het nummer staat meteen symbool voor het hele album. We worden getrakteerd op prachtige teksten die door Huub van der Lubbe op een ingetogen wijze worden vertolkt.

Make You Feel My Love

Op het album vinden we een aantal nummers die ook door De Dijk zijn opgenomen, zoals Nooit meer terug en Stampvol Café, maar ook een aantal nummers die nooit op een cd van De Dijk zijn verschenen. Als een soort ode aan een oude meester in dit genre, Bob Dylan, staat er op Simpel Verlangen ook een Nederlandse versie van Make You Feel My Love. Veel artiesten hebben dit nummer als gecoverd (denk aan Adele), maar Huub van der Lubbe (Tot Jij Mijn Liefde Voelt) geeft het weer een hele eigen draai.

Voor liefhebbers van mooie luisterliedjes en uiteraard fans van De Dijk is Simpel Verlangen een album om even goed te beluisteren. Eenvoud op z’n best. Het album is verkrijgbaar als cd, cd + dvd, dvd en lp. Op de dvd staat de registratie van zijn theatershow waarin hij de nummers live speelt.

Reageer hier en praat mee!

Sub navigatie:
Om je beter van dienst te zijn maakt het weblog van bol.com gebruik van cookies.