• header2

De nieuwe Dan Brown heet Inferno

Donderdag 17 januari 2013 | Geschatte leestijd: Minder dan een minuut

Fans van Dan Brown en dan in het bijzonder van zijn bestseller De Da Vinci code kunnen zich gaan opmaken voor een nieuw boek. Deze week werd bekend dat de titel van het nieuwe boek zal luisteren naar de naam Inferno. Fans van over de hele kraakte de code op de site Today.com om de naam tevoorschijn te toveren.

80 miljoen exemplaren

Miljoenen mensen over de hele wereld volgden de avonturen van de briljante Harvard-professor Robert Langdon in De Da Vinci Code. Van Dan Brown’s bestseller werden wereldwijd ruim 80 miljoen exemplaren verkocht en het boek hoort dan ook tot de top 10 bestverkochte boeken ooit. Die Robert Langdon die we noemden speelt ook de sleutelrol in de nieuwe thriller Inferno die naar verwachting in mei in het Engels gaat verschijnen.

Dit 4e verhaal met professor Robert Langdon (de andere 2 waren Het Bernini mysterie
en Het verloren symbool) speelt zich af in Europa en volgt één van de meest mysterieuze titels in de literatuurgeschiedenis: Dante’s Inferno. Inferno maakt deel uit van La divina commedia dat Dante in de 14e eeuw schreef. Het is een lang gedicht dat bestaat uit 3 delen: de reis van de hel (Inferno), door het Vagevuur (Purgatorio) en naar het Paradijs (Paradiso). Dan Brown verdiepte zich in het eerste deel en ontdekte de invloed van het werk op de moderne wereld. Naar eigen zeggen kunnen we ons weer op gaan maken voor een trip langs codes, verborgen symbolen en andere mysterieuze geheimen. Dat belooft veel goeds. We kijken er nu al naar uit.

Reageer hier en praat mee!

Sub navigatie:
Om je beter van dienst te zijn maakt het weblog van bol.com gebruik van cookies.