• header2

De favoriete gitaarriff van Spike (DI-RECT)

Woensdag 19 oktober 2011 | Geschatte leestijd: 1 minuut

Spike is misschien wel één van de beste gitaristen van Nederland. Dat maakt de vraag wat zijn favoriete gitaarriff is des te interessanter aangezien hij zeker weten door iemand beïnvloed is geweest. Maar wie? Uitgelicht! vroeg het hem.

Het nieuwe DI-RECT

Eind deze maand komt de Haagse band DI-RECT met hun nieuwe album Time Will Heal Our Senses. Het nieuwe album is naar eigen zeggen compleet anders. De 2 nieuwe bandleden hebben er voor gezorgd dat de band een hele nieuwe sound ontwikkelde. Hierdoor moeten de fans volgens de bandleden niet verwachten dat dit nieuwe album in lijn ligt met de vorige. Natuurlijk speelt de band wel ongeveer dezelfde muziek en dus komt onder andere Spike volledig aan zijn trekken. We spraken de gitarist en vroegen hem wat hij de gaafste gitaarriff ooit vindt.

En toen wist ik het. Mijn akoestische nylon besnaarde gitaar moest er uit. Ik was 12 en er kwam iets los in me dat ik nog nooit had gevoeld. Psychedelische rock & roll denderde de huiskamer in vanaf een VHS band door de beeldbuis. Mijn pa vond het de hoogste tijd dat ik maar eens de legendarische Woodstock film uit 1969 ging kijken. Optredende acts als Jimi Hendrix, the Who, Santana en Joe Cocker maakte indruk maar toen was het de beurt aan Ten Years After. Gitarist / zanger Alvin Lee heeft een vuurrode Gibson ES 335 om zijn nek hangen en begint te praten;”This is a thing called I’m going home by helicopter”. Hij sluit z’n ogen, luistert naar het gejuich van 300.000 uitzinnige mensen, geeft zich over aan extase en zet Going Home in. De openingslick die hij hierna uit zijn gitaar tovert heeft het beleven en het maken van muziek voor mij voor goed verandert. Nog nooit had ik een gitarist gehoord die zo snel, rauw, energiek en smaakvol tegelijk een nummer bracht. Ik had na het zien van de Woodstock uitvoering nog maar 1 doel; Een elektrische gitaar kopen en het podium op."Reageer hier en praat mee!

Sub navigatie:
Om je beter van dienst te zijn maakt het weblog van bol.com gebruik van cookies.