• header2

Het donderdagalternatief voor Hyde Park on Hudson

Woensdag 9 januari 2013 | Geschatte leestijd: 1 minuut

Acteur Bill Murray bewijst met zijn rol in Hyde Park on Hudson de ideale opvolger te zijn van Obama. Geen zin om donderdag naar de bioscooppremière te gaan en wel zin in Bill Murray? Bestel dan snel deze donderdagalternatieven.

Hyde Park on Hudson

Bill Murray kruipt in de huid van de Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt en neemt ons mee naar 1939. En wel naar het weekend waarin hij de Britse koning George VI en koningin Elizabeth op bezoek krijgt. Er ligt nogal wat druk op het bezoek. Engeland zoekt namelijk steun bij Amerika aangezien er een tweede wereldoorlog dreigt aan te komen. Naast de politieke belangen draait de film ook om de ‘speciale band’ tussen president Roosevalt en zijn verre nicht Margaret Stuckley (Laura Linney). Van je nicht moet je het hebben, zullen we maar zeggen.

Regie: Roger Michell
Acteurs: Bill Murray, Laura Linney, Samuel West, Olivia Colman
Release: 10 januari 2013
Genre: Drama
Duur: 95 minuten

Alternatief 1: Lost in Translation

Gedeelde smart is halve smart ontdekken de Amerikanen Bob (Bill Murray) en Charlotte (Scarlett Johansson). Samen voelen ze zich verloren in Tokio. Bob is een acteur met een in het slop geraakte carrière die voor een whiskyreclame in de Japanse hoofdstad moet verblijven. Charlotte is meegegaan met haar fotograferende man, die alleen maar aan het werk is. De verlorenheid schept een band en biedt troost in het hysterische Tokio. Simpel verhaal, prachtige film!

Alternatief 2: Broken Flowers

Hoe een roze, anonieme brief in één klap je leven kan veranderen. Het overkomt Don Johnston (Bill Murray) die via een brief moet vernemen dat hij een 19-jarige zoon heeft. Zijn buurman spoort hem aan op zoek te gaan naar de schrijfster van de brief. Het brengt de verstokte vrijgezel langs oude liefdes die niet voor niets oude geliefden zijn. Wat volgt is een komische zoektocht van Don naar zijn zoon én zichzelf.

Meer Bill Murray-films zien?

Voor meer films van Bill Murray kun je natuurlijk bij bol.com terecht. Klik hier voor een volledig overzicht van Murray’s topfilms waaronder ook Moonrise Kingdom en de onvermijdelijke Ghostbusters.

Reageer hier en praat mee!

Sub navigatie:
Om je beter van dienst te zijn maakt het weblog van bol.com gebruik van cookies.