• header2

De 10 barbecuetrends van 2013

Zaterdag 13 april 2013 | Geschatte leestijd: 3 minuten De 10 barbecuetrends van 2013

Als je het niet meer verwacht… Daar is ‘ie dan, de zon. We hebben gewacht, gesmacht, in onze gedachten draaiden we de kippepootjes al om op de barbecue, maar nu mag 'ie weer van stal. Maar: ben jij er wel klaar voor? Lees daarom extra aandachtig de 10 barbecuetrends van 2013.

Het barbecueseizoen gaat van start, en net als jij pakken we bij dat bol.com serieus aan. Want is je materiaal nog wel up-to-date? De barbecue nog in topconditie? Voor iedere situatie de geschikte accessoire? Een goede voorbereiding is het halve werk, dus we zetten de laatste snufjes voor je op een rij. Voor je het weet sta jij je speklapjes zóó 2012 te grillen, dat je zwaarbevochten imago als barbeque-meister in rook opgaat. Even opletten dus.

De top 5 barbecues

 • #1

  De rookoven

  Roken is weer cool

  De trend in 2013: koken in de tuin. Niet alleen af en toe, maar iedere dag. Onmisbaar daarbij is de rookoven. In dit exemplaar van Barbecook maak je de lekkerste recepten klaar. Inclusief: ingebouwde thermometer, regelbare luchtafvoer en ophanghaken.
 • #2

  De gasbarbecue

  Voor de veelzijdige kok

  Vroeger werd je met pek en veren de tuin uitgejaagd als je aankwam met een gasbarbecue, maar anno 2013 is het helemaal bon ton. Wat wil je ook, dit topexemplaar van Campingaz  is zo geavanceerd dat het lijkt alsof je je hele keuken in de tuin hebt uitgestald.
 • #3

  De Jamie Oliver

  Grote jongen

  Doet die jongen nu ook al in barbecues? Jazeker, en hij is er niet bescheiden in. Big Boy heet de barbecue van Jamie Oliver, maar dat valt in de praktijk (37 centimeter breedte) nog wel mee. Wel handig: de gebogen grill zodat het eten er niet tussendoor valt. Mooie barbecue om met smaak op te grillen.
 • #4

  De draagbare barbeque

  Altijd en overal

  Omdat je niet de hele zomer in je tuin kan blijven zitten, en je er af en toe toch uit moet, heeft Bodum een zeer draagbare barbecue uitgebracht. Zodat je je  favoriete grillvriend overal mee naar toe kan nemen. Lekker handzaam en licht waardoor je in je bagage genoeg ruimte overhoudt voor die drie kilo karbonade.
 • #5

  De groepsbarbecue

  Groot denken

  Helemaal in deze crisis moeten we groot denken. Want omdat we al overal op moeten bezuinigen, mogen we best eens flink uitpakken op de barbecue. Met deze houtskoolbarbecue van Caranga Mangali is iedereen welkom, want hij is bij uitstek geschikt om te grillen voor grote groepen. 

Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan hier alle barbecues bij bol.com.

De top 5 onmisbare barbecue accessoires

De barbecue op orde? Check dan hier de laatste snufjes op gebied van barbecueaccessoires.

 • #1

  De pizzasteen

  Steengoed

  Briljant in zijn eenvoud, heerlijk in gebruik. Met deze steen van Emily Henry kun je zelf steenovenpizza’s maken op je barbecue. Verras je publiek met je veelzijdigheid in barbecuetechnieken en je bent direct af van de kliekjes van gister!
 • #2

  De kaasbarbeclette

  Vegetarisch genieten

  Ook als vegetariër moet je van een goede barbecue kunnen genieten. Een perfect instrument daarbij is de kaasbarbeclette. Een heerlijke en makkelijke manier om kaas te grillen op de barbecue. Plakjes tomaat erbij en smullen maar!
 • #3

  Het hapjesrooster

  Nooit meer ashapjes

  Hapjes, ze horen op iedere gevarieerde barbecuetafel, maar zijn o zo rottig om te barbecueën. Ze vallen namelijk altijd door je rooster en dat is niet lekker voor de geur, en niet lekker voor je schoonmoeder als je haar toch die hapjes nog probeert aan te smeren. Deze nuttige vinding voorkomt veelvuldig leed dus.
 • #4

  De handschoen

  De hand van de meester

  Tijdens het barbecueën moet er geen misverstand ontstaan over wie er nou eigenlijk zorgt voor al die malse kunststukjes. De echte meister draagt daarom een felgekleurde Sorbo-handschoen die zelfs op 100 meter afstand nog te zien is. Zodat iedereen ‘m ziet; de hand van de meester!
 • #5

  De marinadespuit

  Succesinjectie

  Echte kenners weten: een geheim van een smakelijk gegrild stuk vlees zit ‘m in de marinade. Echte kenners laten dan ook niets aan het toeval over en injecteren met chirugische precisie de marinade in  het vlees. Het gejuich als het vlees van de  barbecue komt is terecht: hier is een chef aan het werk.

Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan hier alle barbecue accessoires bij bol.com.

Reageer hier en praat mee!

Sub navigatie:
Om je beter van dienst te zijn maakt het weblog van bol.com gebruik van cookies.