• header2

Laat iedereen genieten van de meivakantie

Vrijdag 26 april 2013 | Geschatte leestijd: 2 minuten Laat iedereen genieten van de meivakantie

Ding dong; de meivakantie staat voor de deur, tijd om ‘m binnen te laten! Deze vakantie, waarin de kids een weekje vrij zijn, leent zich bij uitstek voor culinaire uitspattingen, of je er nu van houdt om mét of zonder kinderen in de keuken te staan. Ongeacht je voorkeur heeft bol.com van alles in het assortiment om ervoor te zorgen dat je culinaire uitspattingen van het allerhoogste niveau zijn.

Creatief met cake

Natuurlijk hoef je niet iedere dag in de keuken te staan, maar op de dagen dat je er zin in hebt is er genoeg te doen op culinair gebied. Zo kun je met de kids stapels pannenkoeken bakken, fruitige ijsjes maken of je creativiteit op de proef stellen tijdens een wedstrijdje cake-pops bakken en versieren.

Cocktails!

Liggen de kids op bed of zijn ze buiten aan het ravotten omdat (eindelijk) de zon schijnt? Dan kun je over gaan tot het maken van zomerse cocktails, overheerlijke crème brulée of lange pastaslierten voor een verrukkelijke ovenschotel. Kortom, genoeg te doen. Wie nog niet voldoende geïnspireerd is door onderstaande lijstjes, kan hier terecht voor nog meer inspiratie op het gebied van koken en tafelen.

In de keuken met de kids

 • #1

  Pannenkoeken!

  Voor het bakken van lekkere pannenkoeken heb je natuurlijk goed ‘gereedschap’ nodig. Het meest belangrijk is de pan; die moet over een goede anti-aanbaklaag beschikken en een lage opstaande rand zodat je de pannenkoek gemakkelijk kunt omdraaien. Dat treft; bol.com heeft maar liefst 12 pannen die aan deze eisen voldoen.
 • #2

  Ice, ice, baby

  De zon schijnt en de kids willen ijs: wat doe je dan? Je pakt de Zoku Quick Pop Maker en laat ze zelf ijsjes maken! Met dit apparaat kunnen de kids binnen 10 minuten 3 overheerlijke ijsjes maken. Vrolijke kleurtjes, motiefjes, met of zonder fruit, het is allemaal mogelijk. Je kunt afwisselen met verschillende vruchtensapjes of met yoghurt.
 • #3

  Goed be-caken

  Met deze cake-pop maker van Bestron heb je het goed bekeken, want met dit apparaat bak je 12 heerlijke cake-pops in slechts 6 minuten! Daarna kunnen de kids aan de slag met het versieren van de cake-pops en kunnen ze hun fantasie de vrije loop laten. Komt met een uitneemvork, stokjes en een boekje met recepten en decoratietips.

In de keuken zonder de kids

 • #1

  Shake it!

  Een goede voorbereiding is het halve werk, zeker met deze set van VacuVin. Deze set bestaat uit een muddler, een speciale tang en een jigger. Met behulp van de muddler kunnen ingrediënten als munt en limoen ‘gekneusd’ worden. De jigger is geschikt voor het toevoegen van verschillende hoeveelheden voor je favoriete cocktail.
 • #2

  Smaakvol gebrand

  Je leven is pas compleet als je een keer zelf crème brulée hebt gemaakt. Waag eens een poging met deze set van Jamie Oliver. De crème brulée zit er niet bij, maar wel de schaaltjes, een aantal recepten en een flambeerbrander voor de finishing touch!
 • #3

  'Mille grazie'

  Met deze pastamachine van GEFU maak je ‘pasta perfetta’, ofwel perfecte pasta, zodat al je gasten na het eten ‘mille grazie’, ofwel duizendmaal dank, zeggen. Hij is ideaal voor het maken – letterlijk in een handomdraai – van 3 soorten pasta; lasagne, tagliatelle en taglionlini.

Reageer hier en praat mee!

Sub navigatie:
Om je beter van dienst te zijn maakt het weblog van bol.com gebruik van cookies.