• header2

Game Of Thrones Seizoen 2

Dinsdag 5 maart 2013 | Geschatte leestijd: 1 minuut

De echte fans, en dat zijn er een heleboel, hoeven we niet meer te vertellen dat het 2e seizoen van de HBO-successerie Game Of Thrones morgen uitkomt op dvd. En voor wie de serie niet kent: hoog tijd om kennis te maken.

Carice van Houten

Hoewel seizoen 1 door RTL wel werd uitgezonden, was Game Of Thrones toch vooral een serie die zich achter de decoder op de betaalzender HBO afspeelde. Dat is jammer, want zo’n goede serie verdient een breder publiek. Zeker nu de serie in seizoen 2 ook een Nederlands tintje heeft gekregen. Carice van Houten sloot zich aan bij de talentvolle cast van de fantasy-serie. Ze speelt daarin de rol van de rode priesteres Melisandre.

Maar los van Carice van Houten is Game Of Thrones een serie die het bekijken waard is. De serie is gebaseerd op de boeken uit de serie Het Lied van IJs en Vuur van de Amerikaanse schrijver George R.R. Martin. Het speelt zich voor het grootste deel af op het mythische continent Westeros, waar adellijke families strijden om de macht. Het is een serie die sex en geweld niet schuwt, maar het blinkt vooral uit door de sterke karakters en de acteurs die deze karakters zo goed neerzetten.


 
Het 2e seizoen volgt het boek De strijd der koningen. Maar waar de seizoen 1 het boek nog redelijk strikt volgde wijkt seizoen 2 meer af van het oorspronkelijke boek. Her en der zijn de verhalen in het boek aangepast voor de tv-serie en dat komt de serie ten goede. Ook de fans van de boeken kunnen zo nog geboeid blijven kijken. Houvast biedt het ook, want de personages zijn vertrouwd en herkenbaar vanuit de boeken. Het is knap dat de makers van Game Of Thrones van een succesvolle boekenreeks ook een tv-serie van de hoogste kwaliteit hebben kunnen maken. En voor de mensen die geen toegang tot HBO hadden: voeg Game Of Thrones toe aan je dvd- of Blu-ray-collectie. Je zal er geen spijt van krijgen.

Reageer hier en praat mee!

Sub navigatie:
Om je beter van dienst te zijn maakt het weblog van bol.com gebruik van cookies.