• header2

Even bellen met: de 3J's

Vrijdag 25 januari 2013 | Geschatte leestijd: 1 minuut

Na zes jaar intensief aanwezig te zijn geweest in de Nederlandse hitparades vonden de 3J’s het de hoogste tijd voor een verzamelalbum met hun beste hits. Bijzonder is dat zij de fans hiervoor hebben laten stemmen. Het Beste van 3J's - Totzoverder is vanaf vandaag te koop. Een mooie aanleiding om even te bellen met de drie heren.

Vier albums en een verzamelalbum

Sinds hun debuutalbum Watermensen uit 2007 zijn de 3J’s niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzieklandschap. De Volendammers hebben inmiddels vier albums op hun naam staan, deden in 2011 mee aan het Eurovisie Songfestival en hadden een nummer 1-hit in de single top 100 met Wat is dromen. Het nieuwe verzamelalbum Het Beste van 3J’s – Totzoverder bestaat uit twee cd’s. Op de eerste cd staan hun beste songs, grotendeels gekozen door de fans. Naast de bestaande nummers zullen er ook drie gloednieuwe potentiële singles op het album komen. Cd 2 zal een live album zijn met daarop bij de theatertour ‘Bronnen’ opgenomen covers die dicht bij Jaap, Jan en Jaap liggen.

Jullie hebben de fans laten stemmen welke nummers op het album moesten komen. Wat een leuk idee! Hoe zijn jullie hier op gekomen en hoeveel fans hebben er uiteindelijk gestemd?

“Wij willen onze fans zo veel mogelijk betrekken bij wat we doen, op deze manier kregen we ook een goed inzicht wat de harde kern van fans op onze verzamelaar wilde terug vinden. De hoeveelheid reacties was overweldigend: een exact getal hebben we niet maar het waren er in ieder geval meer dan 1000!”

Wat zijn jullie eigen favorieten op het album?

“Pfff, dat is heel lastig aan te geven! Onze muziek is best wel stemmingsafhankelijk is en daarom willen onze favoriete tracks ook nog wel een wisselen.”

Komen jullie favorieten een beetje overéén met die van de fans?

“Ja en nee, de top 10 was zeker wel redelijk voorspelbaar. Zo kwam Watermensen met stip op nummer één! Maar een track als Godvergeten in de top 20 vonden wij eigenlijk ook best wel weer verrassend!”

Wat zijn de plannen voor 2013?

“Na onze theatertour ‘Bronnen’die vanaf 10 januari in een dikke 30 theaters door het hele land loopt, en waarbij de fans voor het laatst ons in de huidige formatie, dus inclusief Jaap de Witte, kunnen zien zullen we ons gaan richten op het schrijven en produceren van een gloednieuw studio album.”

Jaap de Witte heeft een stap terug moeten doen. In hoeverre blijft hij betrokken bij de 3J’s?

“Hij zal in het schrijfproces en in de studio zijn kenmerkende stempel op onze muziek blijven drukken. Gelukkig maar want dan zijn we hem nog niet helemaal kwijt!”

Reageer hier en praat mee!

Sub navigatie:
Om je beter van dienst te zijn maakt het weblog van bol.com gebruik van cookies.