• header2

Deze boeken over Lance Armstrong lezen nu toch anders

Dinsdag 22 januari 2013 | Geschatte leestijd: 1 minuut Deze boeken over Lance Armstrong lezen nu toch anders

Nu Lance Armstrong zijn dopinggebruik bij Oprah heeft toegegeven, lezen de talloze boeken die er over de wielrenner geschreven zijn een stuk anders. De meest kritische boeken over hem blijken nu toch redelijk waarheidsgetrouw.

 • #1

  The Secret Race

  Daniel Coyle & Tyler Hamilton

  Tyler Hamilton fietste jarenlang in dienst van Lance Amstrong bij het US Postal-team. Toen Amstrong zijn eerste 3 Tour-zeges behaalde, week hij als meestknecht geen seconde van zijn zijde. Na het winnen van de gouden medaille op de Olympische Spelen van 2004 werd Hamilton zelf positief getest. Daarmee was zijn carrière ten einde. In The Secret Race vertelt Hamilton openhartig over het dopinggebruik binnen de wielerwereld en zijn gecompliceerde relatie met Lance Armstrong. Nu weten we voor een groot gedeelte hoe het allemaal zat, maar vorig jaar sloeg dit boek in als een bom en zorgde er deels voor dat het net rondom Armstrong zich sloot. In het Nederlands verscheen dit boek als De wielermaffia.
  • #2

   Seven Deadly Sins: My Pursuit of Lance Amstrong

   David Walsh

   13 jaar lang maakte Lance Armstong het leven van sportjournalist David Walsh zuur, omdat hij vastbesloten was het dopinggebruik van de Amerikaan aan te tonen. Walsh was één van de personen die Armstrong in het interview met Oprah noemde aan wie hij excuses moest maken. Seven Deadly Sins: My Pursuit of Lance Armstrong is het 3e boek dat Walsh over het vermeende dopinggebruik van Armstrong schreef. Wat nu blijkt had David Walsh het al die jaren bij het rechte eind. Een must read boek over Lance Armstrong en diens pogingen om zijn dopinggebruik geheim te houden.
  • #3

   De Lance factor

   Mart Smeets

   Mart Smeets besloot zijn boek De Lance factor vlak voor de uitreiking van de NS Publieksprijs van de nominatielijst te halen in verband met het verschijnen van het USADA-rapport over Lance Armstrong. Zo’n boek hoorde niet thuis op een feestelijk avond vond hij. Hij zal nu helemaal achter die keuze staan. Nu Lance Armstrong zijn dopinggebruik heeft toegegeven leest dit beste Nederlandstalige boek over de Amerikaanse wielrenner heel anders. En of Lance Armstrong nog steeds het idool is van Mart Smeets? Wij denken zomaar van niet.

  Reageer hier en praat mee!

  Sub navigatie:
  Om je beter van dienst te zijn maakt het weblog van bol.com gebruik van cookies.