• header2

De favoriete blanke rapper van Gers

Maandag 10 oktober 2011 | Geschatte leestijd: 1 minuut

Vanaf aankomende vrijdag is het eerste album van rapper Gers Pardoel verkrijgbaar bij bol.com. Brabants van origine en behept met een zeer karakteristiek, eigen stemgeluid. Wij vroegen de veelbelovende Gers naar zijn favoriete blanke rapper.

Deze Wereld Is Van Jou

Gers werd geboren als Gerwin in het Brabantse Kaatsheuvel. Hij heeft naar eigen zeggen geen aangeboren talent voor het maken van hiphop, maar door hard werken en de hulp van ervaren rappers als Postman, Sef en Big2 van The Opposites krijgt zijn carrière al snel een paar flinke impulsen. Samen met Big2 maakte hij de titeltrack voor the New Kids-film (nummer-1 hit) en met The Partysquad, Adje, Jayh en Reverse boekt hij succes met het nummer Ik Ga Hard (4 miljoen views op YouTube).

Nu is het tijd voor zijn eigen plaat: Deze Wereld Is Van Jou wordt op 14 oktober gereleased. Reserveer hem alvast op bol.com en ontdek hieronder gelijk wie Gers’ favoriete (blanke) rapper is.

Poeh, favoriete blanke rapper. Weet je: ik kijk niet naar kleur. En ik kan al helemaal niet horen of iemand blank is, of niet. Het maakt mij ook niet uit. Natuurlijk zijn er wel wat verschillen, dat zit hem ook in het taalgebruik. Blanke rappers zullen niet zo vaak het woord ‘nigger’ gebruiken in hun teksten. Dat is toch heel wat anders en het past, in mijn geval, ook niet echt bij mijn muziek. Als ik er dan toch eentje moet noemen, dan is het absoluut Eminem. Hij is technisch geweldig en beschrijft alles vanuit zijn hart. Hij maakt daarnaast ook nog eens muziek waarmee heel veel mensen zich kunnen identificeren. Nummers als Stan, The Way I Am en My Name Is zijn prachtig. Hij kan, net als Lil’Wayne, die weliswaar niet blank is, heel ver gaan in het delen van zijn persoonlijke struggles. Teksten waarbij je je als luisteraar ook fijn voelt. Dat vind ik knap. Zij zijn heel open. En ik probeer dat op mijn manier ook te zijn. Mijn muziek gaat echt over mijzelf. Ik probeer ook mijzelf te zijn. De nummers op mijn album zijn verhalen die allemaal zijn gebaseerd op mijn eigen leven. Ze zijn eerlijk. En ik denk dat ze ook wel divers zijn. Ze gaan van heel vrolijk naar heel droevig. Mijn muzieksmaak is ook best divers. Ik luister naar Guus Meewis, maar ook naar The Opposites en haal ook daar mijn inspiratie vandaan."

Reageer hier en praat mee!

Sub navigatie:
Om je beter van dienst te zijn maakt het weblog van bol.com gebruik van cookies.