• header2

De biografie van Mick Jagger

Maandag 12 november 2012 | Geschatte leestijd: 1 minuut De biografie van Mick Jagger

De laatste paar geheimen van Mick Jagger en zijn Rolling Stones behoren nu tot het verleden. In deze biografie van Philip Norman komen we er als lezer achter wat het allemaal betekent om in de schoenen van misschien wel één van de grootste rocksterren ooit te staan.

Verlegen, kwetsbaar en innemend

Zoals wel vaker het geval is met biografieën leren we ook in dit geval een heel andere kant kennen van een zeer bekend persoon. In de biografie over de levende rocklegende Mick Jagger komen we erachter dat één van de grootste vrouwenjagers eigenlijk als jonge man heel verlegen, kwetsbaar en innemend is. En dat is slechts één van de vele opmerkelijke details die boven komt drijven wanneer je dit boek leest.

Jaren geleden werd al duidelijk dat als er ooit een biografie geschreven ging worden over Mick Jagger, dit door Philip Norman gedaan moest worden. De schrijver en journalist, die bekend werd door zijn biografie over John Lennon, interviewt Jagger voor het eerst in 1965. Er verandert veel in de loop der jaren, behalve de manier waarop Jagger de vrouwelijke bediening naar zijn hand probeert te zetten. In al die jaren die verstrijken kent men niet alleen één van de grootste muzikanten. Hij staat ook bekend om het versieren van talloze vrouwen.

Keith Richards

Jagger groeide op in een slaperig voorstadje van Londen. Hier maakt hij kennis met de blues. Een aantal jaar later, wanneer hij in Londen woont, komt hij zijn oude schoolvriendje Keith Richards tegen. Samen beginnen ze een band die later de hele wereld veroverd. Mick Jagger werd de belichaming van de ultieme rockster; hij werd achtervolgd door de schandaalpers, heeft met meer vrouwen het bed gedeeld dan dat hij haren op zijn hoofd heeft, trok meer aandacht dan een natuurramp maar werd ondanks alles geridderd in zijn thuisland. Jagger is seks, drugs en rock-’n-roll en zijn levensverhaal leest als een jongensboek (omdat?).

Reageer hier en praat mee!

Sub navigatie:
Om je beter van dienst te zijn maakt het weblog van bol.com gebruik van cookies.