• header2

De beste cd's van 2012

Donderdag 27 december 2012 | Geschatte leestijd: 3 minuten De beste cd's van 2012

Na eerder al een jaarlijstje te hebben samengesteld voor boeken en games zijn dit keer de cd’s aan de beurt. Welke albums sprongen eruit in 2012 en vullen ons lijstje van beste cd’s van 2012? Een eenvoudige opdracht was het niet.

 • #10

  The Truth About Love

  P!nk

  Op 10 in onze lijst zetten we The Truth About Love van P!nk. Van de ‘power-vrouwen’ van de pop maakte zij de meeste indruk. Vooral de nummers waar vaart inzit, zoals haar hit Blow Me (One Last Kiss) knallen uit je speakers.
 • #9

  Take The Crown

  Robbie Williams

  We hebben 3 jaar moeten wachten op een nieuwe studioalbum van Robbie Williams, maar dat was het dan wel waard. Take The Crown hoort bij het beste wat Robbie Williams heeft gemaakt en spoelt de teleurstelling van zijn vorige albums Rudebox en Reality Killed The Video Star weg. 

 • #8

  Born and Raised

  John Mayer

  We moesten even wennen toen John Mayer in mei zijn nieuwe album Born And Raised presenteerde. Het was minder gepolijst dan zijn vorige platen en de plaat zit vol met country-invloeden. Van zijn stemproblemen, waardoor de plaat uitgesteld moest worden, is niks te merken. Daar blijven we verzot op.
 • #7

  Until Now

  Swedish House Mafia

  Een herinnering aan de Swedish House Mafia. Zo zou je Until Now kunnen bestempelen. Het Zweedse dj-collectief is aan hun afscheidstour bezig en Until Now is alweer hun laatste album, terwijl ze eigenlijk net zijn begonnen. Jammer, maar met Until Now blijven we ze herinneren.
 • #6

  Babel

  Mumford & Sons

  Ons geduld werd door de heren van Mumford & Sons aardig op de proef gesteld. Na hun fantastische debuutalbum Sigh No More uit 2009 moesten we bijna 3 jaar wachten voor de opvolger. Maar Babel is weer een geweldige folkrock-cd geworden met de hit I Will Wait als perfect visitekaartje.

 • #5

  Eye Of The Hurricane

  Ilse DeLange

  Nog een album waar we langer op moesten wachten dan we dachten. Door het overlijden van haar vader, nam Ilse DeLange wat langer de tijd voor Eye Of The Hurricane. Gelukkig maar. Het resultaat is er naar. Voor ons de beste plaat van Nederlandse bodem die in 2012 is gemaakt.
 • #4

  Unorthodox Jukebox

  Bruno Mars

  Pas net uit, maar toch in deze lijst: Unorthodox Jukebox van Bruno Mars. Hoe hij het voor elkaar krijgt weet ik niet, maar hij heeft weer een album afgeleverd vol hits. Locked Out Of Heaven is de eerste, maar zeker niet de laatste die van dit album afkomstig is. Tot ver in 2013 zullen we van Bruno Mars horen.
 • #3

  Home Again

  Michael Kiwanuka

  In de top 3 moesten we toch een plekje inruimen voor Michael Kiwanuka. Deze ietwat verlegen jongen maakte in 2012 indruk met ouderwetse soul die doet denken aan oude soullegendes als Bill Withers en Otis Redding. Zijn debuutalbum Home Again stond in de zomer weken op 1.
 • #2

  The 2nd Law

  Muse

  Een paar weken gelden zette Muse de Ziggo Dome in Amsterdam nog in vuur en vlam met een waanzinnige rockshow. Hun laatste plaat, The 2nd Law, is de beste rockplaat in dit lijstje. Het album is bombastisch, groots, af en toe over de top, maar oh zo lekker.
 • #1

  All The Little Lights

  Passenger

  Een verrassende nummer 1: All The Little Lights van Passenger. Na jaren ploeteren als onbekende singer-songwriter bracht de nummer 1-hit Let Her Go het succes waar hij al die jaren op hoopte. Zijn album vliegt de laatste weken de magazijnen uit. En terecht. Het is de verrassing van 2012.

Reageer hier en praat mee!

Sub navigatie:
Om je beter van dienst te zijn maakt het weblog van bol.com gebruik van cookies.