• header2

Daft Punk: groter dan de Eiffeltoren

Donderdag 25 april 2013 | Geschatte leestijd: 2 minuten

Het was een tijdje stil rondom Daft Punk, maar het Franse house- en electroduo laat weer van zich horen. En hoe! Hun nieuwste single, Get Lucky, een samenwerking met Pharrell Williams en Nile Rodgers, oprichter van funkband Chic, was na release het meest gestreamde nummer binnen één dag op Spotify. Dat belooft wat voor het nieuwe album van de twee bijzondere Fransmannen. De release van Random Access Memories staat gepland op 17 mei 2013.

Swingend op je stoel

Wie nog niet bekend is met de nieuwste single van Daft Punk, doet er goed aan onderstaand filmpje te bekijken én vooral beluisteren. Ondertussen lees je, al swingend op je stoel, in dit artikel (bijna) alles over Daft Punk en hoe je één van de drie exemplaren van het nieuwe album kunt winnen. We’re up all night to get lucky, we’re up all night to get lucky…

De nieuwste hit van Daft Punk

Inspirerend tweetal

Twee woorden en twee Fransmannen, Thomas Bangalter and Guy-Manuel de Homem-Christo, vormen in 1993 het duo Daft Punk om succesnummer na succesnummer de wereld in te sturen. De gekte rond het tweetal breekt los als de mannen in 1996 het album Homework met daarop hits als Da Funk, Around The World en Revolution 909, uitbrengen. Het album staat inmiddels bekend als een van de klassiekers in de geschiedenis van de elektronische muziek. Homework heeft Daft Punk niet alleen definitief op de kaart gezet, maar ook de basis gelegd voor de electro- en housemuziek die na het verschijnen van het album is geproduceerd en de muziek die vandaag de dag wordt gemaakt door acts als Justice, Air en Cassius.

Harder, beter, sneller, sterker

Na het creëren van een hype blijft het altijd lastig om die vervolgens in stand te houden. Niet voor de heren van Daft Punk, al nemen ze er wel de tijd voor. Vijf jaar na Homework brengen ze weer een album uit dat het vuur bij de fans aanwakkert; Discovery, wederom een hitalbum dankzij nummers als One More Time, Digital Love en Harder, Better, Faster, Stronger, Voor alle tracks van het album werd trouwens een videoclip gemaakt in samenwerking met tekenlegende Leiji Matsumoto. Samen vormen deze tekenfilms Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem, een film die in 2003 op dvd werd uitgebracht. Terwijl de liefhebbers genieten van het album en de videoclips, genieten de heren op een bijzondere manier van hun sterrenstatus en treden ze – vermomd als robots weliswaar – overal ter wereld op.

Het zijn toch mensen…

Met het album Human After All bewijzen de heren achter Daft Punk, ook al treden ze op in robotkostuums, dat ze toch écht mensen zijn. Muziek maken kost tijd en veel mensen zijn geneigd om onder tijdsdruk minder goed te presteren. Kortom, één en één is twee: Human After All wordt afgerond binnen zeer korte tijd (zes weken) en het resultaat, gereleased in 2005, voldoet daardoor niet aan de hooggespannen verwachtingen van de fans. Waarom? Omdat volgens de critici de tijdsdruk waaronder de heren werkten, te horen is in de vorm van tracks die veel op elkaar lijken en weinig vernieuwend klinken. Desalniettemin bevat het album fijne nummers als Robot Rock, Technologic en titelplaat Human After All.

Dertien tracks

Random Acces Memories, zo heet het nieuwe album van Daft Punk. De release ervan staat gepland op vrijdag 17 mei dit jaar. Wat we kunnen verwachten van deze plaat is grotendeels te horen in de single Get Lucky, die je hierboven hebt kunnen beluisteren. Verder is er nog weinig bekend over het album. Duidelijk is wel dat er dertien tracks op komen en dat Daft Punk voor een aantal nummers heeft samengewerkt met onder meer Julian Casablancas, Chilly Gonzales, Giorgio Moroder, Nile Rodgers en Pharrell Williams. Muziekkenners weten dat dit niet de minste namen zijn in ‘the business’ en daarom is de kans bijzonder groot dat Random Access Memories wederom een album is om je oren bij op te eten. De heren hebben er tenslotte acht jaar de tijd voor gehad om de plaat te maken…

Meer Daft Punk

Liefhebber van Daft Punk? Bekijk dan hier alle gerelateerde producten.

Get lucky en win!

Daft Punk: Random Access Memories mag absoluut niet ontbreken in je muziekcollectie. Daarom kun je ‘m met een beetje geluk winnen! We verloten drie exemplaren van het nieuwe album onder de deelnemers, die in onderstaand formulier de gevraagde gegevens hebben ingevuld. Deze actie duurt tot en met 2 mei 2013.

 • Doe mee en win!

  Win het nieuwe Daft Punk-album

  Vul de gevraagde gegevens in en maak kans op één van de drie exemplaren van Random Access Memories!

 • Je bent er bijna!

  Vul je gegevens in om mee te doen aan deze actie

 • Bedankt!

  Bedankt voor je deelname. Houd je mailbox in de gaten en wie weet ontvang jij die mooie prijs!

Reageer hier en praat mee!

Sub navigatie:
Om je beter van dienst te zijn maakt het weblog van bol.com gebruik van cookies.