• header2

Carnavalsboek wordt verfilmd

Zondag 2 december 2012 | Geschatte leestijd: Minder dan een minuut

Het carnavalsboek Naar de overkant van de nacht van Jan van Mersbergen is binnenkort op het witte doek te zien. De opnames starten begin 2014. Bestel nu vast het boek, zodat je dat alvast hebt gelezen als de film verschijnt. Alaaf!

Carnaval doet wat met de mens

Jan van Mersbergen schreef in 2011 het boek Naar de overkant van de nacht. Een boek over carnaval; ‘dat moet wel een vrolijk boek zijn,’ denk je waarschijnlijk. Niet helemaal. Van Mersbergen laat hoofdpersoon Ralf ontsnappen aan een ongelukkig leven door hem carnaval te laten vieren in Venlo. Tijdens de viering ontdekt Ralf dat hij zijn leven de afgelopen jaren misschien wel iets teveel op de automatische piloot heeft geleefd. Het wordt tijd om het roer om te gooien en dat gaat hij ook doen.

Het boek won de BNG Nieuwe Literatuurprijs en zal in 2013 als film te zien zijn op het witte doek. De filmproducenten Pupkin en Rinkel Film hebben de keuze op Van Mersbergens roman laten vallen omdat het ´intieme boek mooi vertelt hoe de roes en de rede tijdens carnaval met elkaar zijn verweven.´ Dat de filmproducten wel raad weten met films waarin de grens wordt opgezocht, blijkt wel uit eerder werk zoals de films Doodslag, TBS en Van god los. Wij hebben er in ieder geval alle vertrouwen in.

Reageer hier en praat mee!

Sub navigatie:
Om je beter van dienst te zijn maakt het weblog van bol.com gebruik van cookies.