• header2

Bruno Mars - Unorthodox jukebox

Vrijdag 7 december 2012 | Geschatte leestijd: 1 minuut

Opeens was hij daar in 2010. Een toen 24-jarige jongen van Hawaii die zijn sporen als producer al had verdiend, maar nu zelf in de spotlights ging staan. Bruno Mars verrijkte de wereld in één klap met een groot aantal hitgevoelige popsongs. Allemaal van het album Doo-Wops & Hooligans. Cd nummer 2, Unorthodox jukebox, ligt nu in de winkel.

‘The years finest pop debut’

Just The Way You Are, Grenade, wie kent deze hits van Bruno Mars niet? Al heb je nog nooit van de beste jongen gehoord, dan herken je zijn liedjes nog. Hoe vaak kwamen deze nummers niet voorbij in uitzendingen van bijvoorbeeld The Voice? Zijn debuutalbum Doo-Wops & Hooligans werd alom geprezen in de wereldwijde muziekpers. Rolling Stone noemde het zelfs ‘the years finest pop debut’. Sinds dat album hoort Bruno Mars met ruim 5 miljoen verkochte albums tot de groten de hedendaagse popmuziek.

En dan hebben we het alleen over zijn leven voor de camera’s. Achter de schermen hoorde Bruno Mars misschien al tot de groten. Voordat hij zijn eigen soloplaat uitbracht schreef hij nummers en produceerde hij voor Cee Lo Green (F**k You!), Flo Rida en Brandy. Ook belandden 2 samenwerkingen al op nummer 1 in de Nederlandse hitlijsten: Nothin’ On You met B.o.B. en Billionaire met Travie McCoy. Tel daar zijn eigen hit Just The Way You Are bij op en je zit al op 3 nummer 1-noteringen. Daarmee kunnen we wel concluderen dat Bruno Mars een echte hitmachine is.


 

Unorthodox Jukebox

Voor album nummer 2, Unorthodox Jukebox, trok Bruno Mars dan ook alles uit de kast om bovenaan die hitlijsten te blijven. The Smeezingtons, het vaste schrijf- en productieteam waar hij zelf ook deel vanuit maakt, werd voor dit album bijgestaan door top-producers als Jeff Bhasker (fun., Kanye West), Mark Ronson (Amy Winehouse) en Diplo (M.I.A, Usher). Het resultaat is weer een album vol pophits met af en toe een uitstapje naar Motown en reggae.

Reageer hier en praat mee!

Sub navigatie:
Om je beter van dienst te zijn maakt het weblog van bol.com gebruik van cookies.