• header2

Duistere geheimen aan de Ierse kust

Zondag 7 april 2013 | Geschatte leestijd: 1 minuut Duistere geheimen aan de Ierse kust

Het boek van de maand is de nieuwe roman De vuurtoren van Connemara van de Britse schrijfster Santa Montefiore. De ingrediënten liegen er niet om: geheimen, intriges, romantiek, een dominante moeder en de hoop op een gelukkiger leven. Montefiore neemt haar lezers mee naar Ierland op een onstuimige trip.

Schuilen voor je moeder

De hoofdpersoon uit het boek van de maand, Ellen Trawton, heeft zich 28 jaar lang door haar dominante moeder op haar kop laten zitten. Haar moeder heeft een behoorlijke stempel op Ellens leven gedrukt met als gevolg dat Ellen op het punt staat om te trouwen met een keurige vent waar ze eigenlijk niet van houdt. Tijd voor wat actie dus! Ellen pakt het rigoureus aan en gaat er vandoor naar dé plek waar haar moeder haar nooit zal zoeken: Connemara, de plek waar Ellens moeder opgroeide. Dit westelijke deel van Ierland ligt nogal geïsoleerd van de rest van Ierland. Een prima plek dus om je schuil te houden.

Ellen weet niets over Connemara. Alleen dat haar moeder er ooit is weggegaan en er daarna nooit meer een woord over heeft gezegd. Voor Ellen gaat er een wereld open: ze maakt kennis met onbekende familieleden, ontdekt de schoonheid van de streek en verneemt de pijnlijke waarheid over het verleden van haar moeder. Een boek van Sante Montefiore is niet af zonder liefdeslijntje, dus ontmoet Ellen ook een leuke, maar geheimzinnige vent. De Ierse Conor Macausland is net als Ellens moeder een vat vol geheimen. Na het ontmaskeren van het verleden van haar moeder weet Ellen wel raad met geheimzinnige types! Kortom, De vuurtoren van Connemara is een boek om van te smullen en om (bijna) in een ruk uit te lezen op de eerste mooie lentedag.

Over de schrijfster

Een waar succesverhaal, de schrijfcarrière van Santa Montefiore. Al op jonge leeftijd wist ze dat ze schrijfster wilde worden en inmiddels heeft ze vele boeken op haar naam staan. Haar boeken nemen lezers mee naar andere werelden en andere landen. Hierdoor zijn de boeken van Montefiore zeer geschikt om compleet bij weg te dromen. Laat die lente dus maar snel doorzetten.

Reageer hier en praat mee!

Sub navigatie:
Om je beter van dienst te zijn maakt het weblog van bol.com gebruik van cookies.