• header2

Beatrix, koningin der Nederlanden

Dinsdag 29 januari 2013 | Geschatte leestijd: Minder dan 1 minuut Beatrix, koningin der Nederlanden

De actualiteit haalt ons in. We wilden eigenlijk donderdag op de 75e verjaardag van Beatrix aandacht besteden aan dit boek, maar na gisteravond is het nu actueler dan ooit. Als een soort eerbetoon stelde Han van Bree een prachtig koffietafelboek samen over onze aftredende vorstin.

Prachtig boek over onze Koningin

Een groot aantal koningshuisspecialisten werkten samen, onder leiding van Han van Bree (hij stelt jaarlijks ook Het aanzien van… samen), om het meest uitgebreide boek ooit over Koningin Beatrix samen te stellen. Het resultaat mag er zijn. Dit 192 pagina’s tellende boek geeft een compleet beeld van de vorstin die al sinds 1980 op de Nederlandse troon zit. Over haar relatie met het Nederlandse volk, de rol die ze speelde in de Nederlandse politiek, haar kleding en hoedjes, haar liefde voor kunst en natuurlijk over haar privéleven.

Beatrix, koningin der Nederlanden is rijk geïllustreerd met prachtig fotomateriaal. Beelden die we nog niet eerder zagen, kregen een plek in dit boek. Van beelden uit haar jeugd, zoals de eerste foto’s die prins Bernhard van haar maakte en, tot ongenoegen van de Nederlandse pers, schonk aan een Britse krant tot meer recentere foto’s. Samen met de zorgvuldig geschreven teksten is dit boek onmisbaar voor elke Oranje-fan. Draag je het koningshuis een warm hart toe? Dan is dit het meest complete boek dat je over Koningin Beatrix kan vinden.

Beatrix, koningin der Nederlanden is verkrijgbaar als hardcover, maar ook als luxe editie. Die laatste is voor de echte liefhebbers. De luxe editie is gebonden met stofomslag en zit in een mooie cassette.

Kun je geen genoeg krijgen van Koningin Beatrix?

Kijk dan ook nog verder rond in het boeken- óf dvd-overzicht op bol.com.

Reageer hier en praat mee!

Sub navigatie:
Om je beter van dienst te zijn maakt het weblog van bol.com gebruik van cookies.