• header2

Uitgebreid genieten met Arne en Carlos

Dinsdag 30 april 2013 | Geschatte leestijd: 1 minuut

Hoera, ze zijn weer terug! Met ‘ze’ bedoelen we niet Batman en Robin, Gert en Hermien of Peppi en Kokki, maar een ander duo dat ontzettend populair is. Arne en Carlos, de breikoningen uit Scandinavië. Hun nieuwste boek heet ‘Arne & Carlos breien de bloemetjes buiten’ en gaat - echt waar - over het breien van items die je als het mooi weer is, in de tuin kunt ‘gebruiken’.

Bloemenkinderen

Gebreide items die je in de tuin kunt gebruiken? Moet ik dan denken aan schoppen, spades en schoffels? Uhm, neen. We hebben het hier tenslotte over Arne en Carlos en niet over Rob en Nico van Eigen Huis & Tuin. Hoe dan ook; in hun nieuwste boek beschrijft het duo patronen voor een muis, bloemenkinderen, een bijenmannetje, hondenkleedje, placemat, keukenhanddoek, plaids, kussens en vlinders. Kortom, een prachtige verzameling van brei-items, inclusief uitleg en sfeervolle fotografie. Overigens verkregen de heren inspiratie voor dit boek door hun tuin, gelegen in de Noorse bergen, die op zijn beurt geïnspireerd is door Engelse cottagetuinen en ommuurde kloostertuinen.

De tuin is een vrijplaats om in weg te dromen; we zitten graag op de bank te haken of te breien.

Warm broodje

Het is vrijwel onmogelijk dat je Arne en Carlos niet kent. Het duo stak in Nederland voor het eerst de kop op in 2011, tijdens de tv-show van Paul de Leeuw. Daarna gaven ze een workshop in de Bijenkorf in Amsterdam, vervolgens barstte de breigekte los en vloog het boek ‘Kerstballen breien’ als een warm broodje over de toonbank. Niet lang daarna richtten Arne en Carlos zich op de wollen paashazen, theemutsen en kuikens in hun boek ‘Arne & Carlos breien op hun paasbest’, waarna mensen wederom massaal met de naalden in de weer gingen. En nu is het moment aangebroken dat breifanaten hun breinaalden weer uit de kast kunnen halen. ‘Arne & Carlos breien de bloemetjes buiten’ is nu namelijk te koop via bol.com.

Meer van Arne en Carlos

Fan van Arne en Carlos? Bekijk dan hier alle gerelateerde producten. Overigens schreven we al eerder over Arne en Carlos, onder meer over ‘Kerstballen breien‘, ‘Arne en Carlos breien op hun paasbest’ en ‘Poppen breien met Arne & Carlos‘.

Win dat boek!

Feeling lucky? Doe dan mee met deze wedstrijd, want daardoor maak je kans op een exemplaar van het nieuwste boek van het breiduo: ‘Arne & Carlos breien de bloemetjes buiten’. We verloten tien exemplaren van het nieuwe boek onder de deelnemers, die in onderstaand formulier de gevraagde gegevens hebben ingevuld. Deze actie duurt tot en met 7 mei 2013.

 • Doe mee en win!

  Win het nieuwe boek

  Vul de gevraagde gegevens in en maak kans op één van de tien exemplaren van ‘Arne & Carlos breien de bloemetjes buiten.

 • Je bent er bijna!

  Vul je gegevens in om mee te doen aan deze actie

 • Bedankt!

  Bedankt voor je deelname. Houd je mailbox in de gaten en wie weet ontvang jij die mooie prijs!

Reageer hier en praat mee!

Sub navigatie:
Om je beter van dienst te zijn maakt het weblog van bol.com gebruik van cookies.