• header2

André van Duin lijkt uitgekeken op carnaval

Zaterdag 18 februari 2012 | Geschatte leestijd: 1 minuut André van Duin lijkt uitgekeken op carnaval

André van Duin zijn carnavalshits 'Er Staat een Paard in de Gang' en 'De Balletjes van de Koningin' zijn regelrechte klassiekers. Met het oog op het typisch Brabantse volksfeest sprak Uitgelicht! kort met de ‘godfather’ van de carnaval. Wij vroegen ons namelijk af wat zijn plannen zijn voor carnaval dit jaar.

Dit jaar geen carnaval

André van Duin doet dit jaar bijzonder weinig met carnaval. Dankzij zijn succesvolle theatertour heeft hij er simpelweg geen tijd voor: “Om heel eerlijk te zijn was ik het zelfs een beetje vergeten. Het is dat radiozender Sterren.nl me vroeg om de Carnaval Top 50 Aller Tijden te presenteren, anders was het hele feest langs me heen gegaan denk ik. Carnaval is sowieso niet echt meer wat het geweest is. Vroeger was het veel leuker, vooral tijdens de 11e van de 11e. Tegenwoordig is het allemaal veel te commercieel en is het meer een race wie het eerste dronken is dan een gezellig verkleedfeest.” André van Duin zal ik ook niet naar Brabant afreizen om ergens op te treden. “Optreden tijdens carnaval heb ik nooit echt gedaan”.

Carnaval is tegenwoordig veel te commercieel. Het is meer een race wie het eerste dronken is dan een gezellig verkleedfeest

Misschien volgend jaar

André van Duin sluit overigens niet uit dat hij volgend jaar wel weer een carnavalsnummer gaat maken. “Dit jaar is het allemaal anders gelopen. Misschien dat ik er volgend jaar wel tijd voor heb, het is namelijk nog steeds wel erg leuk om te doen. Eerst maar eens deze theatertour afmaken, dan de tv-studio in en aan het eind van dit jaar een nieuwe theatertour verzinnen. Als er dan nog tijd over is gaan we misschien wel iets bedenken”.

Terug als radio-dj

Het enige wat André van Duin dit jaar doet met carnaval is het presenteren van de Carnaval Top 50 Aller Tijden. Hier zal de enige echte Flip Fluitketel (of: Joep Meloen) deskundig commentaar geven op de lijst met 50 nummers die door Sterren.nl zorgvuldig is samengesteld. De show wordt van 17 tot en met 20 februari uitgezonden op Sterren.nl. Deze zender is alleen via het internet te beluisteren.

Reageer hier en praat mee!

Sub navigatie:
Om je beter van dienst te zijn maakt het weblog van bol.com gebruik van cookies.